Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 april 2018

Youfone schrapt misleidend ‘onbeperkt’ abonnement

Abonnementen met onbeperkte data zijn in opkomst en virtuele provider YouFone wilde vorig jaar inspelen op de hype. Dat gebeurde op een nogal ongelukkige manier met een abonnement dat verre van onbeperkt was. Nu heeft de provider het abonnement weer geschrapt.

Hoewel Youfone het abonnement onbeperkt noemde, was er een harde limiet van 15GB per maand. Daarna werd de snelheid afgeknepen tot 64kbit/sec en de enige manier om de volledige snelheid te houden was extra data kopen voor € 9,- per gigabyte.

Kritiek van Reclame Code Commissie

Wij hadden al felle kritiek op dit abonnement en schreven dat Youfone een voorbeeld was van hoe het niet moet. Onlangs deelde de Reclame Code Commissie een berisping uit, waarna de naam van het abonnement veranderd werd in ‘Onbeperkt MB FUP’.

Die naam is weinig aantrekkelijk, dus heeft de provider het abonnement nu vervangen voor een variant met 15GB data. Klanten die een tweejarig abonnement afsluiten, kunnen ook kiezen voor 20GB data.

Alle verwijzingen naar ‘unlimited’ zijn verdwenen – Klik/tap voor groter.

Unlimited data bij andere providers

Moraal van dit verhaal? Noem iets niet unlimted als dat het niet is. T-Mobile en Tele2 hebben ook abonnementen met onbeperkte data, maar hebben andere voorwaarden. Per dag kan 5GB gebruikt worden, waarna steeds gratis aanvullers van 1GB geactiveerd kunnen worden.

Bij T-Mobile kan dit uitsluitend via een app, maar Tele2 staat ook het activeren van aanvullers per SMS toe.

Reageer op artikel:
Youfone schrapt misleidend ‘onbeperkt’ abonnement
Sluiten