Jan de Raab
Jan de Raab Nieuws 25 april 2018

Xiaomi: Chinese compatibiliteit voor Apple HomeKit

Xiaomi, een van de bekendste fabrikanten van smartphones uit China is naar verluidt van plan om meer smarthome-platforms van derden te ondersteunen via zijn merk Aqara, te beginnen met de Apple HomeKit.

Compatibiliteit Homekit

De HomeKit-compatibiliteit die momenteel wordt ontwikkeld door het Chinese bedrijf, zal waarschijnlijk tegen het einde van 2018 beschikbaar zijn, volgens Xiaomify. De aankondiging werd gedaan tijdens een technologieconferentie in Shanghai, waar Xiaomi ook andere innovatieve producten liet zien zoals een gloeilamp, een nieuwe Cube Controller en een tweede generatie Smart Doorlock. Laatstgenoemde is voorzien van een vingerafdruksensor in de handgreep.

Xiaomi opent nieuwe deuren in de U.S.A.

Het is op dit moment nog niet duidelijk welke producten compatible zullen zijn met de HomeKit, maar er zijn een aantal Aqara-apparaten op de markt, variërend van water-, deur- en temperatuursensoren tot beveiligingscamera’s en zelfs gordijnmotoren. Ook is het onzeker of Xiaomi de hardware- of softwareverificatie zal gebruiken om de comptabiliteit te garanderen.

Tot nu toe richte Xiaomi zich met de Aqara-apparatuur niet op de Noord-Amerikaanse markt, maar de  voorgenomen, uitgebreide platformondersteuning, zou het bedrijf een mogelijkheid bieden om toegang te krijgen tot de Amerikaanse markt. Tot nu toe ontbrak het bij de Chinese fabrikant ook aan ondersteuning voor Amazon Alexa of Google Home / Assistant. Een succesvolle lancering van diverse producten die compatible zijn met de Apple Homekit zou dus voor een langgewenste doorbraak kunnen zorgen.

Nieuwe mogelijkheden voor Apple in China

Een nieuw commercieel succes zou echter niet alleen voor Xiaomi van belang zijn, het betekent namelijk ook een belangrijke toegangspoort voor Apple om haar producten op de Aziatische markt te verkopen. Overigens is Xiaomi niet de enige Chinese fabrikant die producten levert die compatible zijn met de HomeKit. De omvang en de ervaring van Xiaomi als producent van smartphones, maakt het merk tot een gewilde partner.

Reageer op artikel:
Xiaomi: Chinese compatibiliteit voor Apple HomeKit
Sluiten