Robert
Robert App Store 5 april 2018

Wunderlist gratis in zicht van verdwijning

Wunderlist is een takenlijstjes-app die orde brengt in de chaos van het leven. Tot voor kort bestond de app uit een gratis basisversie en een betaalde PRO-uitvoering, maar die laatste gaat verdwijnen.

De PRO-versie kostte voorheen €4,99 per maand, maar nu zijn alle premium-opties gratis beschikbaar. Denk aan onbeperkte opslag, het delegeren van taken en een onbeperkt aantal subtaken. Gebruikers die op of na 4 april zijn belast voor verlenging van hun abonnement krijgen hun geld terug.

Is Wunderlist Microsoft?

Na dit positieve nieuws komt de andere kant van de medaille. Wunderlist wordt gratis omdat de app gaat verdwijnen. De beste functies worden geïntegreerd in de To-do app van Microsoft. Het bedrijf uit Redmond kocht de app in 2015 en zei toen al dat de beste functies van de takenlijsten-app naar zijn eigen To-Do-app zouden komen. Wunderlist zou van de markt verdwijnen zodra To-do uitgerold was.

wunderlist 001
Klik/tap voor groter.

Destijds werd gedacht dat Wunderlist niet meer dan een paar maanden tot een jaar voort zou blijven bestaan. Inmiddels bestaat de app drie jaar na overname nog steeds. Wel kunnen we concluderen dat, nu de PRO-versie is vervallen, de laatste levensfase van Wunderlist is ingegaan.

Hoe verder als Wunderlist verdwenen is?

Hoewel Microsoft bezweert dat Wunderlist voorlopig blijft bestaan en er, voordat de app verdwijnt verdwijnt, een ruime overgangsperiode komt, zijn veel gebruikers nu al nerveus. Hoe organiseren zij hun taken als Wunderlist verdwenen is? Microsoft ziet je graag terug in hun To-Do-app. Wij voorzien een mooie rol voor (een verbeterde versie van) Siri.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Wunderlist gratis in zicht van verdwijning
Sluiten