Wunderlist gratis in zicht van verdwijning

Door: Robert - 12 reacties
Wunderlist
(Afbeelding: Microsoft)

Wunderlist is een takenlijstjes-app die orde brengt in de chaos van het leven. Tot voor kort bestond de app uit een gratis basisversie en een betaalde PRO-uitvoering, maar die laatste gaat verdwijnen.

De PRO-versie kostte voorheen €4,99 per maand, maar nu zijn alle premium-opties gratis beschikbaar. Denk aan onbeperkte opslag, het delegeren van taken en een onbeperkt aantal subtaken. Gebruikers die op of na 4 april zijn belast voor verlenging van hun abonnement krijgen hun geld terug.

Is Wunderlist Microsoft?

Na dit positieve nieuws komt de andere kant van de medaille. Wunderlist wordt gratis omdat de app gaat verdwijnen. De beste functies worden geïntegreerd in de To-do app van Microsoft. Het bedrijf uit Redmond kocht de app in 2015 en zei toen al dat de beste functies van de takenlijsten-app naar zijn eigen To-Do-app zouden komen. Wunderlist zou van de markt verdwijnen zodra To-do uitgerold was.

Wunderlist iOS
Klik/tap voor groter. Screenshots: OMT/Raymon Mens

Destijds werd gedacht dat Wunderlist niet meer dan een paar maanden tot een jaar voort zou blijven bestaan. Inmiddels bestaat de app drie jaar na overname nog steeds. Wel kunnen we concluderen dat, nu de PRO-versie is vervallen, de laatste levensfase van Wunderlist is ingegaan.

Hoe verder als Wunderlist verdwenen is?

Hoewel Microsoft bezweert dat Wunderlist voorlopig blijft bestaan en er, voordat de app verdwijnt verdwijnt, een ruime overgangsperiode komt, zijn veel gebruikers nu al nerveus. Hoe organiseren zij hun taken als Wunderlist verdwenen is? Microsoft ziet je graag terug in hun To-Do-app. Wij voorzien een mooie rol voor (een verbeterde versie van) Siri.

Wunderlist Mac
Klik/tap voor groter.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  jazzappels

  eerst sunrise, nu wunderlist wellicht voor eeuwig weg. ploerten zijn het!

 • Profielfoto
  SvS

  Wat is er mis met Apple’s Herinneringen en Notities. Ik heb hierdoor geen apps van derden nodig.

 • Profielfoto
  Shmoo

  jjesse op 5 april 2018 21:56
  eerst sunrise, nu wunderlist wellicht voor eeuwig weg. ploerten zijn het!

   

  Hoezo, mogen bedrijven geen kleinere start-ups kopen dan om deze diensten te integreren in hun eigen software?

  Ik bedoel, dit is toch wat alle grote bedrijven doen? Waar denk je dat Siri vandaan kwam, hoe heet die app ook alweer ?Workflow? die Apple 2 jaar geleden heeft gekocht en waar je hopelijk volgend jaar (iOS12) de eerste integraties native in iOS van terug zult zien. Wat te denken dan Shazam?

   

  Alle bedrijven doen dit. Microsoft heeft er wel een handje aan om dingen te kopen en ze extreem slecht te implementeren. Dat is een heel ander verhaal. De To-Do app van Microsoft is op dit moment nog lang niet van het niveau dat Wunderlist op hun beste dagen was.

   

 • Profielfoto
  Maurice

  Het enigste wat ik nog mis van Microsoft To-Do is een volwaardige Mac-app.

 • Profielfoto
  NapO

  Gratis maken, zieltjes winnen en dan de factuur maandelijks sturen.. lekker notities gebruiken of je agenda… ik geloof t allemaal wel met die appjes….

 • Profielfoto
  xaddict

  Ik vind het wel grappig dat todo-lijsten apps tegenwoordig überhaupt in staat zijn om maandelijks geld te vragen.

  Het is toch niets meer dan vinkje/geen vinkje met evt wat tekst en een afbeelding?

 • Profielfoto
  ¿`„

  jjesse op 5 april 2018 21:56
  eerst sunrise, nu wunderlist wellicht voor eeuwig weg. ploerten zijn het!

  Ze hebben niks gestolen hoor. Ze hebben het gekocht. Waarom zijn het ploerten als je iets kopen?

  Misschien wordt de app van Microsoft een heel fijn programma je door. Of ben je zo’n type die dat weigert omdat het Microsoft is? In dat geval vind ik dat persoonlijk wat kortzichtig. Ik zou zeggen kijk eerst maar wat ze ermee doen voordat je vooraf allerlei aannames doet en dat het toch niks is.

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Maurice op 5 april 2018 22:36
  Het enigste wat ik nog mis van Microsoft To-Do is een volwaardige Mac-app.

  Ik kan je OmniFocus adviseren. Prima app op iPhone, iPad en Mac. Gebruik het nu al 10 jaar.

 • Profielfoto
  SvS

  marco.nl op 6 april 2018 04:48

  jjesse op 5 april 2018 21:56
  eerst sunrise, nu wunderlist wellicht voor eeuwig weg. ploerten zijn het!

  Ze hebben niks gestolen hoor. Ze hebben het gekocht. Waarom zijn het ploerten als je iets kopen?

  Misschien wordt de app van Microsoft een heel fijn programma je door. Of ben je zo’n type die dat weigert omdat het Microsoft is? In dat geval vind ik dat persoonlijk wat kortzichtig. Ik zou zeggen kijk eerst maar wat ze ermee doen voordat je vooraf allerlei aannames doet en dat het toch niks is.

  Ik snap het wel, Skype vond ik echter wel fijner werken toen het nog niet eigendom van M$ was. En aan de reacties te zien, zijn er wel meer die dat vinden. En dan krijg je al soortgelijke (voor)oordelen, zodra M$ wat apps overneemt.

 • Profielfoto
  Hydrarchos

  xaddict op 5 april 2018 23:22
  Ik vind het wel grappig dat todo-lijsten apps tegenwoordig überhaupt in staat zijn om maandelijks geld te vragen.

  Het is toch niets meer dan vinkje/geen vinkje met evt wat tekst en een afbeelding?

  Herinneringen, taken plannen in de toekomst, taken delegeren, bestanden bijvoegen, subtaken, er komt wat meer kijken bij een goede to do-app. Wunderlist was fantastisch, ik zie het met pijn gaan.

  Iets anders: die titel boven het stuk, da’s toch niet echt Nederlands?

 • Profielfoto
  gipsman

  @Hydrarchos

  Nee, niet echt Nederlands, misschien wel poëzie ?.

 • Profielfoto
  whaha

  Een komma toevoegen in de titel zou wonderen doen. Wow die woordkeus was per ongeluk!