Jan de Raab
Jan de Raab Nieuws 26 april 2018

Voormalige onderdirecteur van Samsung nieuwe hoofd Apple Korea

In 2012 ontsloeg Apple zijn General Manager in Korea in verband met de tegenvallende verkoopresultaten van de iPhone. Inmiddels gaan de zaken een stuk beter en is Brandon Yoon aangesteld om Apple’s activiteiten op het Koreaanse schiereiland nieuwe impulsen te geven.

Apple geeft zelden ruchtbaarheid aan zaken die het bedrijf weinig relevant acht en dus was de update van het LinkedIn profiel van Brandon Yoon des te interessanter. De voormalige leidinggevende van Microsoft, recentelijk nog in dienst van Samsung, is benoemd tot General Manager van Apple Korea.

Yoon moet het merk Apple in Korea op de kaart gaan zetten

De vraag is of de aanstelling van Yoon voldoende is om de verkoopcijfers van Apple in Zuid-Korea een behoorlijke impuls te geven. Normaliter is de General Manager nauw betrokken bij de ontwikkeling van verkoopstrategieën. Het is dus van groot belang dat de General Manager zich voor langere termijn aan de onderneming kan verbinden. Met de staat van dienst van Yoon kunnen er dan ook vraagtekens geplaatst worden. In een periode van enkele jaren versleet hij al 2 werkgevers. De vraag is dus of Yoon in staat zal zijn om de marktpositie van Apple in Korea kan verstevigen.

LinkedIn

Het is natuurlijk een beetje opmerkelijk dat Apple een onderdirecteur van Samsung gevraagd heeft om als General Manager van Apple Korea te fungeren. Zuid-Korea is immers het thuisland van Samsung. Zijn LinkedIn profiel zegt eenvoudigweg dat hij optreedt als algemeen directeur van Zuid-Korea en werkt vanuit Seoul.

Apple heeft vertrouwen in Zuid-Korea

Apple heeft enorm geworsteld in Zuid-Korea. In de dagen voorafgaande aan de lancering van de iPhone X, werden de kantoren van Apple in Seoul bezocht door de autoriteiten in een onderzoek naar ‘zakelijke praktijken’. Daarnaast werd onlangs bekend dat de kans groot is dat Apple een boete opgelegd zal krijgen in verband met de contracten die zijn afgesloten met diverse vervoerders. Er gloort echter hoop aan het einde van de horizon voor Apple. Onlangs werd bekend dat het marktaandeel van Apple in het Aziatische land is gestegen naar een acceptabele 28.3%. Dat is overigens nog een flink stuk minder dat het marktaandeel van directe concurrent Samsung. Met een marktaandeel van 55% mag Samsung zich terecht marktleider noemen.

Reageer op artikel:
Voormalige onderdirecteur van Samsung nieuwe hoofd Apple Korea
Sluiten