Visual Voicemail voor iPhone beschikbaar bij KPN

Door: Raymon Mens - 22 reacties

Het mocht even duren, maar is nu eindelijk zo ver. KPN biedt visual voicemail voor de iPhone aan. De provider kondigde de komst van de dienst bijna een jaar geleden, maar haalde zijn eigen planning steeds niet.

Met Visual Voicemail kun je ingesproken berichten in een interface bekijken en in iedere volgorde afspelen. In Nederland was T-Mobile lange tijd de enige provider die deze dienst (tegen betaling) aanbood. Nu biedt KPN de dienst ook aan, maar Vodafone nog niet.

Visual Voicemail nu op iPhone bij KPN

Visual Voicemail was aanvankelijk een functie die providers aan moesten bieden om de iPhone te mogen verkopen. T-Mobile was in Nederland als eerste met de iPhone en de visuele voicemaildienst, maar vraagt tegenwoordig een bijbetaling van € 1,99 per maand. Bij KPN is de dienst gratis.

visual voicemail instellen

Instellen Visual Voicemail KPN

Bezitters van een iPhone met KPN zien Visual Voicemail verschijnen onder het tabblad Voicemail van de Telefoon-app. Als je voicemail nog niet ingesteld is, kun je het daar doen. Ontvangen berichten zullen in de toekomst ook steeds in dat tabblad verschijnen. Je kunt er dan doorheen bladen en ze in iedere volgorde die je wil beluisteren.

Verschijnt visual voicemail nog niet? Werk je toestel dan bij naar de nieuwste iOS-versie via InstellingenAlgemeenSoftware-update. Je hebt ook de nieuwste netwerkinstellingen nodig. Die kun je inladen via InstelingenAlgemeenInfo. Op dat scherm vind je geen knop om de instellingen bij te werken, maar je iPhone zal wel naar updates voor je aanbiederinstellingen zoeken.

KPN Visual voicemail iPhone
Afbeelding: KPN – Klik/tap voor groter.

Klanten van het voormalige Hi kunnen ook visual voicemail gebruiken. Dit vervangt de losse voicemail-app van Hi. Abonnees van KPN-dochter Telfort hebben alleen nog een ‘ouderwetse voicemail’.

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Welkom in 2018

 • Profielfoto
  csteelooper

  Allejezus dat werd tijd… Ik heb al Visual Voicemail vanaf dag 1 dat ik een iPhone heb (bij T-Mobile). Lange tijd was dit een van de redenen dat ik daar ook bleef, want ik gebruik het vaak en vind het erg handig. Nu KPN het ook biedt, is er weer een extra mogelijkheid aan het eind van m’n huidige contract…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Tjongejonge, T-Mobile heeft al Visual Voicemail vanaf het begin dat het er was. En wanneer was dat? 2009? 2010? Absurd dat KPN er nu nog ‘s mee komt. Dat geeft wel aan hoe ze daar werken. En dat het bij KPN gratis is, dat mag ook wel. Je betaalt daar – voor een vergelijkbaar abonnement met iPhone – al gauw 10 euro per maand méér dan bij T-Mobile.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Wat een trieste bedoening. Tien jaar te laat. Wat een ongelofelijke sukkels. Voicemail bestaat inmiddels al niet eens meer. Visual voicemail was indertijd vroeger 100 jaar geleden ideaal. Maar niet voor een achterlijke 2 euro per voicemail natuurlijk.

 • Profielfoto
  MrJvG

  Nou KPN heeft het eindelijk.
  Kunnen we nu gaan zeuren dat T-Mobile eindelijk de belachelijke toeslag voor VV afschaft?

 • Profielfoto
  Yosemite

  Grappige is dat dit er gekomen is door de verkoop van de Duitse dochter E-Plus. Door de verkoop moesten ze afscheid nemen van het gedeelde oude voicemailplatform dat geen visual voicemail ondersteunde en het nieuwe voicemailplatform ondersteund het wel.

 • Profielfoto
  NI3LS

  Bij mij staat er anders nog steeds de melding: ‘Visual Voicemail niet beschikbaar’. Dit is al een dag zo. Al uit en aangezet middels sms naar 1233. Werkt niet en klantenservice heeft geen idee.

 • Profielfoto
  ronaba

  Voorlopig al anderhalve dag bezig dit aan de praat te krijgen zonder succes. Voicemailfout, probeer het later opnieuw. Of, geen verbinding mogelijk met Voicemail…

  KPN Klanten”service” is totaal niet op de hoogte van Visual Voicemail op de iPhone en vier van de vijf gesproken medewerkers verwijzen naar de Appstore voor het downloaden van de “Voicemail App” (?). Medewerker vijf verwees me door naar Apple…

 • Profielfoto
  ronaba
 • Profielfoto
  html-junky

  Jongens, ik zou geen klantenservice bellen omdat je een bericht hebt gelezen in de media, wacht daarmee tot KPN officiële berichtgeving online zet op haar eigen website. Tot die tijd is het logisch dat niemand daar wat van af weet

 • Profielfoto
  ldb

  Al vanaf het eerste moment een T-mobile iPhone abonnement met onbeperkt internet en visual voicemail. Tot afgelopen januari werd het contract eenzijdig opgezegd door t-mobile. Dag onbeperkt internet en goodbye visual voicemail. Moet nu inbellen om een bericht te luisteren (zó 1998) en het abonnement is 5 euro duurder. Het gaat me niet om die paar euro, maar de dame zei dat ik goedkoper uit zou zijn en gelijk toestemming moest geven anders werd het duurder. Toen ik er naderhand over begon te klagen en of ze het bandje wat ze hebben opgenomen van het gesprek even terug moesten luisteren was dat miraculeus niet meer aanwezig. Lekker klantvriendelijk. Bedankt T-mobile voor de mooie jaren, maar ik ga nu even naar de kpn winkel….

 • Profielfoto
  vuurvreter

  html-junky op 5 april 2018 11:34
  Jongens, ik zou geen klantenservice bellen omdat je een bericht hebt gelezen in de media, wacht daarmee tot KPN officiële berichtgeving online zet op haar eigen website. Tot die tijd is het logisch dat niemand daar wat van af weet

  Euhmm hiero
  https://www.kpn.com/service/mobiel/mobiele-voicemail-wijzigingen.htm

 • Profielfoto
  vuurvreter

  @html-junky

   

  Die pagina stond gisteren al online.

 • Profielfoto
  farl4web

  Sjeezus, wat heeft dat lang geduurd! 10 jaar ofzo? Ik hoop dat Vodafone dit ook gaat aanbieden!

 • Profielfoto
  niels

  En simyo?

 • Profielfoto
  UtregCity

  Joehoe Vodafone!

 • Profielfoto
  Sneb

  Heeft iemand het al werkend gekregen? Zo ja, hoe?
  Hier geen succes tot zover.

 • Profielfoto
  TANE

  Het heeft even goed gewerkt met ook een voicemail. Maar nu is het down. Wachten is op een update. Het zou morgen beschikbaar moeten komen.

 • Profielfoto
  madcat

  Voor de mensen waarbij het werkt, welke carrier versie hebben jullie?

  Hier versie 31.0 maar krijg nog een foutmelding bij het bewaren van de groet

 • Profielfoto
  TANE

  Hier versie 32. Was ook binnen 10 sec klaar. Werkte gelijk goed. Denk dat we op versie 33 moeten wachten.

 • Profielfoto
  madcat

  Edit: ah ondertussen werkt het wel, als in ik krijg berichten binnen. maar een groet bericht inspreken lukt nog niet.

  Inmiddels is de carrier geupdate naar versie 32.0 wat wel berichten laat zien.

 • Profielfoto
  Frans

  Mooi zo. Hopelijk maakt T-Mobile het nu ook gratis.