Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 april 2018

Visual Voicemail voor iPhone beschikbaar bij KPN

Het mocht even duren, maar is nu eindelijk zo ver. KPN biedt visual voicemail voor de iPhone aan. De provider kondigde de komst van de dienst bijna een jaar geleden, maar haalde zijn eigen planning steeds niet.

Met Visual Voicemail kun je ingesproken berichten in een interface bekijken en in iedere volgorde afspelen. In Nederland was T-Mobile lange tijd de enige provider die deze dienst (tegen betaling) aanbood. Nu biedt KPN de dienst ook aan, maar Vodafone nog niet.

Visual Voicemail nu op iPhone bij KPN

Visual Voicemail was aanvankelijk een functie die providers aan moesten bieden om de iPhone te mogen verkopen. T-Mobile was in Nederland als eerste met de iPhone en de visuele voicemaildienst, maar vraagt tegenwoordig een bijbetaling van € 1,99 per maand. Bij KPN is de dienst gratis.

Instellen Visual Voicemail KPN

Bezitters van een iPhone met KPN zien Visual Voicemail verschijnen onder het tabblad Voicemail van de Telefoon-app. Als je voicemail nog niet ingesteld is, kun je het daar doen. Ontvangen berichten zullen in de toekomst ook steeds in dat tabblad verschijnen. Je kunt er dan doorheen bladen en ze in iedere volgorde die je wil beluisteren.

Verschijnt visual voicemail nog niet? Werk je toestel dan bij naar de nieuwste iOS-versie via InstellingenAlgemeenSoftware-update. Je hebt ook de nieuwste netwerkinstellingen nodig. Die kun je inladen via InstelingenAlgemeenInfo. Op dat scherm vind je geen knop om de instellingen bij te werken, maar je iPhone zal wel naar updates voor je aanbiederinstellingen zoeken.

Afbeelding: KPN – Klik/tap voor groter.

Klanten van het voormalige Hi kunnen ook visual voicemail gebruiken. Dit vervangt de losse voicemail-app van Hi. Abonnees van KPN-dochter Telfort hebben alleen nog een ‘ouderwetse voicemail’.

Reageer op artikel:
Visual Voicemail voor iPhone beschikbaar bij KPN
Sluiten