Vimeo heeft een nieuwe Mac-app voor videomakers

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Vimeo maakt zijn debuut in de Mac App Store. De videodienst die zichzelf als professionele tegenhanger van YouTube profileert, heeft een eigen Mac-app uitgebracht. Het is geen variant op de iOS-app van Vimeo, noch een interface rond zijn website. Het is een gloednieuwe native app voor makers van video.

De Vimeo-app nestelt zich op de Mac in de menubalk, maar is ook een plug-in voor Final Cut Pro X. Vanuit de menubalk kun je direct video uploaden en bestaande uploads beheren. De plug-in voor Final Cut Pro X zorgt ervoor dat je video’s direct vanuit de applicatie naar de videodienst kunt delen.

Video’s beheren en voortgang uploads bewaken

Vanuit de menubalk stelt de Vimeo-app je in staat om snel links naar je bestaande video’s te kopiëren en notificaties te lezen. Ook kun je video uploaden en de statistieken, metadata en informatie van bestaande uploads aanpassen. Een snelle plaats om je video’s te beheren zonder je browser te openen dus.

Vimeo Mac
Klik/tap voor groter

Ook handig, na het uploaden toont de app hoe lang het nog duurt om je video te verwerken. Je kunt maximaal 10 video’s tegelijk uploaden.

Direct exporteren vanuit Final Cut Pro X

In Final Cut Pro X (veriest minimaal versie 10.0) toont de app een nieuwe optie in het deelmenu, namelijk Vimeo (Advanced). Hiermee kun je video’s direct vanuit Final Cut naar de dienst uploaden. De geboden opties zijn uitgebreider dan Apple’s eigen integratie met d videosite. Je kunt zowel H.264 als ProRes 422 HQ uploaden.

Vimeo macOS Final Cut Pro X
Klik/tap voor groter.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  RuudBerg

  off topic: Zijn David, Lucas en die andere nog actief voor OMT?

   

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nee, nu hebben we Bruce, Peter en Clark.

 • Profielfoto
  RuudBerg

  ow, is die ninja er ook niet meer?