Raymon Mens
Raymon Mens HomePod 12 april 2018

‘Verkoop HomePod blijft achter bij verwachtingen’

Na de verkoopstart van de HomePod in februari zei Apple ‘erg trots’ te zijn op de eerste verkoopcijfers van de slimme speaker. De realiteit lijkt echter een stuk minder rooskleurig voor het nieuwe apparaat. De vlag zou bij veel Apple-winkels halfstok hangen.

Veel analisten hebben de afgelopen weken al hun zorgen geuit over de HomePod-verkoop. Nu komt Bloomberg-reporter Mark Gurman, die vaak over inside-info beschikt, met een soortgelijk verhaal. Apple zou de productie van zijn slimme speaker hebben teruggeschroefd en het aantal onverkochte HomePod zou zich bij Apple Stores opstapelen.

HomePod blijft op de planken liggen

Aanvankelijk leek de HomePod een hit te worden. Apple was erg blij met het aantal pre-orders en de slimme speaker met Siri leek het de eerste weken minstens zo goed te doen als concurrenten Amazon Echo en Google Home. Volgens Gurman is de verkoop daarna ingestort. Apple Store-medewerkers vertellen dat er soms minder dan tien HomePods in een specifieke winkel worden verkocht.

Klik/tap voor groter.

De reden laat zich raden. Apple’s slimme speaker kan eigenlijk niet zoveel. Er wordt vooral geadverteerd met de geluidskwaliteit, en die is echt prima. Maar Siri overtuigt niet en kan niet concurreren met Alexa of Google Assistant. Siri is wel een goede DJ en speelt muziek van Apple Music moeiteloos af, maar de ondersteuning voor Spotify is erg beperkt. Voor een speaker van ongeveer 350 mag je meer verwachten. Dat komt er ook wel aan, vooral met AirPlay 2, maar is nog geen realiteit.

Zorgelijk?

Moeten we bang zijn voor een toekomstige “iPod Hi-Fi” (een speaker van Apple die al eerder flopte) Waarschijnlijk niet. Apple heeft de middelen om de verkoop van een ​​product aan te jagen en software-updates uit te rollen. Bovendien is de HomePod nog lang niet in alle landen te koop, de speaker is momenteel alleen in de VS, UK en Australië te koop. Een lancering in Frankrijk en Duitsland is in zicht, maar nog niet concreet.

De eerste beperkingen van de HomePod worden binnenkort aangepakt. Met AirPlay 2 wordt multiroom-audio en het maken van een stereopaar mogelijk.


https://www.onemorething.nl/2018/03/apple-airplay-2-faq/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Verkoop HomePod blijft achter bij verwachtingen’
Sluiten