Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 april 2018

Tim Cook: “iOS en macOS zullen niet versmelten”

Apple is niet van plan om macOS en iOS samen te voegen tot één besturingssysteem. Tim Cook bevestigt het opnieuw in een interview met The Sydney Morning Herald. De twee besturingssystemen zullen afzonderlijk blijven bestaan.

De Apple-CEO is van mening dat mobiele apparaten en desktopcomputers afzonderlijke werelden moeten blijven met eigen op maat gemaakte besturingssystemen. Ze hebben beiden hun unieke pluspunten en bij samenvoeging zullen die verwateren.

Geen slappe mix van iOS en macOS

Cook zegt: “We geloven niet in een soort van slappe mix van iOS en macOS. De Mac en iPad zijn beiden ongelofelijke platforms. Een van de redenen dat ze het zo goed doen is omdat we inzetten op de sterke kanten van ieder platform. Als je ze samenvoegt, ontstaan allerlei compromissen.”

De Apple-topman denkt dat gebruikers niet zitten te wachten op een mix van iOS en macOS. “Het zou ons misschien wel efficiënter maken, maar daar gaat het niet om. Het gaat om mensen tools geven die ze kunnen gebruiken om hun werk te doen, hun passie te uiten of hun creativiteit te gebruiken. Ik denk niet dat een fusie-OS is wat gebruikers willen”, aldus Cook.

Cook gebruikt een Mac én iPad voor zijn werk

Tijdens de lancering van de iPad Pro zei de Apple-topman dat hij al zijn werk op een iPad deed. Dat stuitte fanatieke Mac-gebruikers tegen de borst. Het beeld ontstond dat de Apple-CEO weinig om de Mac gaf, maar volgens Cook is dat onjuist. Hij heldert de situatie op: “Over het algemeen gebruik ik een Mac op mijn werk. Thuis en wanneer ik op reis ben, gebruik ik een iPad. Deze platforms zijn even belangrijk voor mij.”

De Surface Book van Microsoft probeert een tablet en laptop te zijn – Klik/tap voor groter.

Dat Apple iOS en macOS niet tot één besturingssysteem samen wil voegen, wil overigens niet zeggen dat de systemen niet nauwer samen kunnen werken. Naar verluidt zien we tijdens WWDC 2018 namelijk een nieuw platform voor universele apps die zowel op de Mac als iPad werken. Apple noemt dit project marzipan. Zo ver als Microsoft gaat met Windows 10, dat een tablet-modus en desktop-modus heeft, wil Apple echter niet gaan.

Reageer op artikel:
Tim Cook: “iOS en macOS zullen niet versmelten”
Sluiten