‘Spotify onthult vernieuwde app op 24 april’

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Volgende week wordt een goede week voor gebruikers van Spotify. Dat de streamingdienst op 24 april een eigen event in New York houdt, was al bekend. Nu blijkt uit een uitnodiging die in handen is van The Verge dat er grote veranderingen aan de Spotify-app worden gepresenteerd.

Wat die veranderingen precies zijn, is nog niet duidelijk. Uit eerdere berichten blijkt dat er meer opties komen voor gebruikers van Spotify Free.

Nieuwe app

De afgelopen tijd gingen veel geruchten over vernieuwingen in Spotify. Zo zou de dienst die onlangs naar de beurs ging het aantal gebruikers willen laten groeien door zijn gratis formule uit te breiden. Zo kunnen gebruikers die niet betalen meer proeven van Spotify Premium. Er verschenen ook al opties voor spraakbediening en een eenvoudiger menu. Of het om een compleet nieuwe app of grote vernieuwingen aan de bestaande app gaat is nog niet duidelijk.

Spotify nieuwe app Android
Op Android laten de eerste elementen van een transformatie zich al zien – Klik/tap voor groter.

Eigen hardware

De streamingdienst rept in de uitnodiging met geen woord over eigen hardware, terwijl het bestaan van een speaker voor in de auto al wel uitgelekt is. Of we die naast de vernieuwde als ‘one more thing’ naast de nieuwe app zien, is niet duidelijk. Het apparaat verscheen onlangs al bij diverse gebruikers. Het gaat om een kleine speaker die in de ventilatieroosters van een auto kan worden bevestigd. De speaker is voorzien van spraakbediening en bevat een ingebouwde 4G-connectie.

Spotify auto speaker
Klik/tap voor groter.

Genoeg te verwachten dus. Wij houden je op 24 april uiteraard op de hoogte van de aankondigingen van de streamingdienst die onlangs op een bijzondere manier naar de beurs ging.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Willem

  Heel leuk, die focus op freeriders maar het lijkt mij dat met meer functies bij het Free abonnement mensen juist minder snel overstappen danwel van Premium terugstappen naar Free.

  Maak juist Premium aantrekkelijker! Ik wacht echt met smart op een functie om bepaalde artiesten te “blokkeren” zodat ik niet opeens naar de sh&t van bijvoorbeeld Boef zit te luisteren. Functies om terug te zien welke muziek ik vroeger luisterde, een soort revival playlist. Een veel betere shuffle functie…

 • Profielfoto
  Vilscon

  Ik mag hopen dat die Android screenshot een grap is.. Hoe is dat een verbetering t.o.v. daadwerkelijke foto’s die de stijl benadrukken (c.q. een gitaar voor rock muziek).

 • Profielfoto
  Dakterras

  De iOS app is bij mij ook al veranderd. Nu maar 3 tabbladen onderaan en een vernieuwd zoekscherm.

  Update van Spotify app voor iOS

 • Profielfoto
  Kippewit

  Willem op 17 april 2018 12:53
  Maak juist Premium aantrekkelijker! Ik wacht echt met smart op een functie om bepaalde artiesten te “blokkeren” zodat ik niet opeens naar de sh&t van bijvoorbeeld Boef zit te luisteren.

  Haha! Ik speelde vanmiddag de Top 50 België lijst en toen Boef voorbijkwam dacht ik “er zou echt een blokkeerfilter in Spotify moeten zitten voor dingen zoals dit”.

 • Profielfoto
  inekeve

  Ben het eens met diverse reacties!

  Maar de vraag is nu of de betalende klanten meer extra’s krijgen?

  Als er zo weinig verschil zal zijn?