‘Spotify werkt aan slimme speaker voor in de auto’

Door: Raymon Mens - 10 reacties
Spotify premium familie

Er gaan al een tijdje geruchten over eigen hardware van Spotify. De streamingdienst zou werken aan een eigen speaker en die lijkt een verrassende twist te krijgen. De speaker van Spotify richt zich namelijk op gebruik in de auto.

De speaker verscheen bij een aantal gebruikers al kort in de app. Het gaat om een klein, rond apparaatje dat tussen de luchtroosters op het dashboard bevestigd kan worden. De besturing gaat via spraak, maar er zijn ook knoppen voor shuffle en vorige nummer.

Onthulling mogelijk op 24 april

Dat de speaker al in de app is verschenen, berust waarschijnlijk op een foutje. Spotify houdt op 24 april een eigen evenement in New York en daar wordt de speaker voor in de auto mogelijk onthuld. De advertentie maakt melding van Alexa-ondersteuning en een ingebouwde 4G-verbinding voor streaming.

Spotify speaker auto
Klik/tap voor groter.

Wat het apparaatje gaat kosten is nog niet duidelijk, maar het lijkt erop dat Spotify zijn auto-speaker voor een maandelijks bedrag aan gaat bieden. Diverse gebruikers kregen een abonnement van 12,99 dollar per maand aangeboden. Daar zit premium-toegang bij, dat kost normaal 9,99 dollar per maand. Andere gebruikers zeggen een prijs van 14,99 per maand gezien te hebben. De streamingdienst zelf wil nog geen commentaar geven, maar de puzzelstukjes lijken op hun plek te vallen. Spotify testte de afgelopen tijd bijvoorbeeld spraakbediening in zijn apps. Je kunt wel raden waar dat voor is.

Slimme zet?

Terwijl Apple, Google en Amazon vol inzetten op het veroveren van de huiskamer, claimt Spotify de auto. Een slimme zet? Automobilisten luisteren in ieder geval graag naar muziek of podcasts. Hopelijk overtuigt de geluidskwaliteit en zien we het apparaatje ook in Nederland.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Spinozo

  Slim, want niemand heeft nog speakers in de auto.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Intressant, zeker omdat niemand dit doet.

   

 • Profielfoto
  Sebusta

  Lijkt me niet dat ze een speaker voor in de auto gaan uitbrengen. Eerder een soort hub met Bluetooth dat koppelt aan je eigen radio. Kan me niet voorstellen dat uit zo’n ding een beetje fatsoenlijk geluid komt.
  Met een hub doen ze wel een slimme zet. Universeel en vrijheid met radio/speakers. Kan je dan natuurlijk ook thuis gebruiken;)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik snap hem helemaal niet.

  Je hebt de app op je telefoon. En als je in de auto zit stream je daaruit gewoon(?)

  Een aparte speaker zou dan behoorlijk onzin zijn, en een bluetooth-hub (of wat dan ook) ook eigenlijk.

 • Profielfoto
  Emvdvee

  Lang leve Apple CarPlay…

 • Profielfoto
  strigoi

  Klinkt als een late 1 april grap. Ik snap niet wat de meerwaarde van een slimme speaker in de auto is.

  Veel nieuwe auto’s worden geleverd met Apple CarPlay of Android Auto. De meeste auto’s hebben ook prima audio aan boord en vaak heb je je smartphone op de een of andere manier verbonden met je auto. Waardoor je ook naar podcasts en muziek kunt luisteren.

  De enige meerwaarde zou kunnen zitten in spraakbediening. Die moet dan dermate goed zijn om het het overwegen waard te maken. Maar wat mij betreft is het een must dat het apparaatje de output over de speakers IN de auto kan laten klinken.  Anders heb je volgens mij wel een hele beperkte markt voor ogen.

 • Profielfoto
  RJG

  Harman Kardon in mijn auto gezet, ga ik naar zo’n speaker luisteren 😂
  Ik zou zeggen toedeledokie 🤣

 • Profielfoto
  Maikelw

  Wellicht een mobiele speaker met clipje voor in de auto? Maar ook dan, met een gewone bluetooth speaker ben je niet dienst gebonden…

 • Profielfoto
  plonserd

  Met je iPhone kan je uiteraard gewoon streamen naar je wagen via Bluetooth, maar probeer dat op iOS maar eens de muziek via spraak te veranderen… Zolang Siri geen Spotify ondersteunt zie ik dit product nog wel verkopen. Vraag me wel af of de Alexa integratie enkel voor muziek is, of dat je er ook andere dingen mee kunt.

 • Profielfoto
  Sven De Mey

  Mijn iPhone is verbonden met mijn navigatiesysteem, toont album art en playlists van Apple Music. Geen nood aan zo’n extra ding in mijn ventilatie te rammen 🙄