Spotify brengt nieuwe verbeteringen voor gratis service

Spotify maakte een aantal mooie aankondigingen tijdens hun eigen evenement in New York. De gratis versie van de app wordt nog interessanter voor de gebruiker die liever niet betaalt voor de muziekservice en wel op deze manier. 

Minder data-gebruik

De streamingdienst belooft met de ‘low data’ modus om de data-consumptie tot wel 75 procent te verminderen. Deze nieuwe mode is vooral in het leven geroepen voor gebruikers die een beperkt datalimiet hebben. Spotify kan namelijk veel data consumeren zonder dat de gebruiker hiervan op de hoogte is. Of de premium user deze functie ook kan gebruken, is echter niet vermeld.

Meer keuze

Het verminderen van data-consumptie was echter niet het enige nieuws dat Spotify bood. De grootste aankondiging betreft de vijftien nieuwe playlists die niet-betalende gebruikers vrijblijvend kunnen beluisteren. Voorheen kon je met de gratis versie alleen naar een geshuffelde afspeellijst luisteren. Spotify bedient hun gebruikers daarom goed door hier een mooi aantal aan afspeellijsten aan toe te voegen, waaronder de Discover Weekly. Deze lijsten worden ingevuld op basis van de persoonlijke muziekvoorkeur van de gebruiker.

De gratis versie zal de gebruiker na de update vragen naar welke artiest hij/zij wil luisteren, zoals Apple Music dat ook doet. Op basis daarvan zal de lijst dagelijks ververst worden. Spotify stapt met de gratis variant echter nog niet af van de shuffle-functionaliteit, maar belooft op deze manier dat de gebruiker meer nut uit de app haalt.

Daarnaast deelde de muziek streamingdienst tijdens het evenement ook hoeveel mensen de app gebruiken.  Maar liefst negentig miljoen mensen zijn free user en 71 miljoen mensen betalen voor de service.

Reageer op artikel:
Spotify brengt nieuwe verbeteringen voor gratis service
Sluiten