Raymon Mens
Raymon Mens App Store 19 april 2018

Snapchat rolt verbeterd app-ontwerp uit na storm aan kritiek

Het laatste redesign van Snapchat viel niet bij iedereen in de smaak. Na de wereldwijde uitrol in februari waren er veel klachten en zelfs een petitie voor de terugkeer van de oude interface. Die werd ruim 1,2 miljoen keer ondertekend.

Snap heeft geluisterd en start met de uitrol van aanpassingen aan zijn interface. De uitrol van een vernieuwde interface is vandaag begonnen. Een aantal Nederlanders ziet de nieuwe interface, die een duidelijker onderscheid maakt tussen chats, verhalen en groepen, al verschijnen.

Overzicht terug in aangepaste interface

De nieuwe interface heeft nog steeds twee schermen, maar ze zijn nu in tabbladen verdeeld. In het tabblad ‘Chats’ staan alle gesprekken met individuele vrienden, terwijl ‘Verhalen’ weer alle Stories in omgekeerd chronologische volgorde toont.

Klik/tap voor groter.

Snap zorgt hiermee voor meer overzicht. In de vorige interface werden alle chats en verhalen op één hoop gegooid. Daardoor was het moeilijk om verhalen van chats te onderscheiden. Dat probleem is nu opgelost en het overzicht is terug. Ook het ‘Verkennen’ scherm is aangepast. Stories van kanalen waarop je geabonneerd bent, staan nu in een apart tabblad. Ze worden niet langer tussen de uitgelichte verhalen van uitgevers gemixt.

Uitrol nog maar net gestart

Snapchat rolt de aangepaste interface geleidelijk uit, dus het is goed mogelijk dat je de oude-nieuwe interface nog ziet. De komende weken zal het aangepaste ontwerp bij alle gebruikers van de app met verdwijnende foto’s en verhalen verschijnen.

Reageer op artikel:
Snapchat rolt verbeterd app-ontwerp uit na storm aan kritiek
Sluiten