Robert
Robert App Store 10 april 2018

Krabbelt Snapchat terug? Stories weer deels chronologisch

Snapchat liet Stories en updates van vrienden lange tijd op chronologische volgorde zien, maar stopte daar in februari mee. Een nieuwe interface met een algoritme dat inschat hoe belangrijk een vriend is. Hoe belangrijker de vriend, hoe hoger de post in de tijdlijn.

Snapchat noemde dit zelf het scheiden van ‘social’ en ‘media’. Grote beroering onder de gebruikers was het gevolg. Vandaag krijgen gebruikers ineens weer een chronologische feed te zijn. Snapchat lijkt terug te krabbelen en de ‘social’ en ‘media’ weer samen te brengen.

Volgorde weer omgekeerd chronologisch

De app test momenteel twee nieuwe designs. Een met een algoritmisch en chonologisch tabblad voor Stories, en ook een design waarin chats en Stories gescheiden zijn.

Klik/tap voor groter.

Het eerste design brengt het beste van twee werelden samen. Wie de app niet erg vaak opent, kan de belangrijkste Stories die algoritmisch geselecteerd zijn bekijken, terwijl fanatieke gebruikers van de app het tabblad ‘all’ met daarop alle Stories in omgekeerd chronologische volgorde (nieuwste eerst). Het tweede design toont Stories nog steeds algoritmisch gesorteerd, maar toont een apart tabblad met alleen je nieuwste chats eerst.

Kiest Snapchat voor vastigheid?

Het aanpassen van de interface is opvallend, want ondanks alle kritiek groeit het aantal gebruikers van de app juist sterk na de update van het design. De kritiek was echter fors en de app is zijn vaste, intensieve en daardoor trouwe gebruikers niet vergeten. Wellicht verwacht Snapchat dat die gebruikersgroep (meer) advertenties bekijkt.

Of deze nieuwe indeling naar alle gebruikers komt, blijft nog even gissen. Op verzoek om commentaar kwam namelijk geen reactie.

Reageer op artikel:
Krabbelt Snapchat terug? Stories weer deels chronologisch
Sluiten