Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 13 april 2018

Snapchat Spectacles 2.0 is Made for iPhone

De Snapchat Spectacles-bril is al enige tijd op de markt, maar werd na een korte hype niet echt een succes. Dat houdt Snapchat echter niet tegen om een tweede versie van zijn bril met ingebouwde camera uit te brengen. Het goede nieuws is dat de Spectacles 2.0 een ‘Made for iPhone’ predicaat heeft ontvangen.

Dat blijkt uit een aanvraag voor goedkeuring bij de FCC, de Amerikaanse telecomwaakhond. Bij zo’n aanvraag moeten allerlei specificaties doorgegeven worden. Dit biedt een mooie eerste blik op de bril.

Snapchat Spectacles 2.0 technisch bekeken

Allereerst valt op dat de Snapchat Spectacles te gebruiken is op 5GHz-netwerk. De eerste versie van de bril viel op het gebied van overdrachtssnelheid tegen. Het overdragen van foto’s en video’s duurde vaak lang. Daarom heeft men nu gekozen voor 802.11ac Wi-Fi. Hiermee kunnen bestanden sneller worden verstuurd. Er is ook connectiviteit met Bluetooth 4.2, oftewel Bluetooth Low Energy.

Volgens eerdere geruchten is de nieuwe versie van de Snapchat-bril ook waterdicht en beschikbaar in diverse kleuren. Een serienummer op een bril is ook niet mooi, daarom gaat het verplichte FCC-nummer nu in de Snapchat-app en niet meer op de bril. Tot slot blijkt uit de specificaties van de verpakking dat je bij Spectacles 2.0 een opbergdoosje en een oplaadkabel krijgt.

Afbeelding via: FCC – Klik/tap voor groter.

Het meest interessant is het Made for iPhone-label. Dit wil zeggen dat de bril door Apple goedgekeurd is en gegarandeerd met de iPhone werkt. Snap kan ook een Lightning-aansluiting gebruiken, maar dat die ook op de bril zit is nog niet zeker.

Snap-bril 3.0 ook al ontwikkeling?

De nieuwe bril wordt binnen enkele weken verwacht, maar er is nog geen releasedatum bekend. Er wordt ook al gespeculeerd over een Spectacles 3.0. Een GPS, twee cameralenzen en toepassing van 3D-effecten in video’s zijn enkele details die doorgefluisterd worden. Mogelijk is er in die versie ook meer ruimte voor de toepassing van AR en VR. Dan wordt het pas echt interessant, want naar verluidt werkt Apple ook aan een eigen AR-bril.

Klik/tap voor groter
Reageer op artikel:
Snapchat Spectacles 2.0 is Made for iPhone
Sluiten