Raymon Mens
Raymon Mens App Store 9 april 2018

Snapchat lenses voor iPhone X eindelijk beschikbaar

Bezitters van een iPhone X zien er op Snapchat een stuk beter uit als ze een van de nieuwe lenses gebruiken. De app heeft drie nieuw filters die zijn gemaakt voor de TrueDepth-camera. De infraroodsensor van de nieuwste iPhone zorgt niet alleen voor ontgrendelen, maar ook voor mooiere maskers.

Je kunt met verschillende apps al een masker of schaduw over je gezicht leggen, maar dat ziet er niet altijd realistisch uit. Soms steken onderdelen uit of passen de maskers niet helemaal mooi. Dankzij de TrueDepth-camera is dat nu verleden tijd.

Snapchat biedt drie iPhone X lenses

Nog niet alle lenses zijn geoptimaliseerd voor de iPhone X. Snapchat heeft drie nieuwe geïntroduceerd die iPhone X-bezitters meteen vooraan de selectie met maskers vinden. Ze gebruiken naast de selfiecamera ook de rasterprojector van Face ID. Deze plaatst tienduizenden infraroodstipjes op het gezicht en meet zo continue verhoudingen tussen diverse markers, zoals de (afstand tussen de) ogen, neus en mond. Zo ontstaat een masker dat naadloos meebeweegt met je gezicht.

Klik/tap voor groter.

Snapchat gebruikt de FaceGeometry API van Apple. Hoewel die de contouren van je gezicht beschikbaar maakt, kan deze techniek niet kan worden gebruikt om gezichtsherkenning van de iPhone X of andere toestellen te misleiden. Daar is het niet gedetailleerd genoeg voor. Snapchat krijgt dus geen gedetailleerde blauwdruk van je gezicht.

Nog niet alle gezichtsfilters

Dat Snapchat gebruik gaat maken van de TrueDepth-camera komt niet als verrassing. Apple kondigde deze functie al bij de onthulling van de iPhone X aan, maar de implementatie duurde vijf maanden. Wanneer alle lenses voor de iPhone X geoptimaliseerd zijn, is nog niet bekend. Instagram gebruikt de dieptefuncties nog helemaal niet voor zijn gezichtsfilters.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Snapchat lenses voor iPhone X eindelijk beschikbaar
Sluiten