Sleep Cycle gaat met de Apple Watch snurken tegen

Door: Robert - 7 reacties

Sleep Cycle is een oude bekende. De app registreert de geluiden die je tijdens je slaap maakt en bepaalt zo de lengte en kwaliteit van je nachtrust. De Apple Watch wordt nu ook gebruikt voor allerlei handige toevoegingen, waaronder een anti-snurk-functie.

Snurk je niet? Dan zijn er nog meer interessanten functies. Zo kan Sleep Cycle de sensoren van je Apple Watch gebruiken om de kwaliteit van je slaap nog nauwkeuriger in kaart te brengen. Er is ook een stil alarm dat je met tikjes op je pols wakker maakt.

Sleep Cycle voor Apple Watch

De iPhone-app wist aan de hand van de geluiden die je maakt al of je snurkt, maar de toepassing op de Apple Watch spreekt nog meer tot de verbeelding. Als deze App namelijk registreert dat je snurkt ‘knijpt’ hij als het ware heel licht in je arm. De makers verzekeren dat je er niet wakker van wordt. Het vibreren van de Watch moet ervoor zorgen dat je onbewust gaat verliggen en zo stopt met snurken. Leuk gevonden, vooral als je een bedpartner hebt die over snurken klaagt.

Sleep Cycle Apple Watch
Klik/tap voor groter.

Een tweede leuke mogelijkheid van deze Apple Watch-app is het stille alarm. De app kan je namelijk geluidloos wekken door de Apple Watch aan je pols te laten vibreren. Zo word jij wel wakker, maar je omgeving niet. Even snoozen na de wekker is er niet meer bij, want ook dat registreert deze app. Wederom zijn vriendelijke tikjes op de pols het gevolg.

Door de Apple Watch kan Sleep Cycle ook je hartslag in de gaten houden. De app zal je proberen te wekken wanneer je uit een diepe slaap bent. Zo sta je in de ochtend zonder dat ‘groggy’ gevoel op. Deze functie werkt overigens ook zonder Watch, maar iets minder nauwkeurig.

Sleep Cycle iPhone
Klik/tap voor groter.

Inmiddels is Sleep Cycle voor Apple Watch in de App store te downloaden. Er is een gratis versie, maar ook een premium-variant. Deze geeft je voor € 25,- per jaar nog meer slaapinfo en kan ook Hue-lichten aansturen. Sleep Cycle plaatst informatie over je slaap standaard ook in de Gezondheid-app van iOS.

Schudt Sleep Cycle Apple wakker?

Sleep Cycle is al jaren een succesvolle app met slaapthema en laat zien wat er met sensoren mogelijk is. Er wordt al geruime tijd gespeculeerd over een ingebouwde slaapmeter in de Apple Watch, maar die is er nog niet. Zou dit een wake-up call voor Apple zijn?

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Teloorlekker

  allemaal leuk en wel, maar ik slaap zonder mijn Watch omdat ik hem ’s nachts moet opladen…

  En ik heb liever overdag een goed werkende horloge dan eentje die ’s nachts vanalles doet maar waardoor je hem overdag niet meer kan gebruiken.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Apple wil natuurlijk dat je er één voor overdag en één voor ‘s nachts koopt!

 • Profielfoto
  fritsveer

  Als je de iWatch op theater modes zet gedurende de nacht is het batterij verlies minimaal (5-10%). ik laad de iWatch smorgens op (tijdens snoozen) en savonds nog een uurtrje als alle ringen toch al vol zijn. voldoet.

 • Profielfoto
  mausje68

  Ik heb het afgelopen nacht geprobeerd, maar dat kostte me precies de helft van m’n accuduur (50%).

 • Profielfoto
  fritsveer

  @mausje
  Ook vannacht geprobeerd. Eens 50%! Dat is te veel
  Ik gebruikte hiervoor slaap watch. Dat gebruikt maar 5-10 ( theater modes).
  Ik ga weer terug naar slaap watch.

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  gebruikt te veel accu

 • Profielfoto
  Bunny

  Gelukkig heb ik een xiaomi mi band welk deze functie bevat en 30 dagen meegaat op de accu.

  Ik zou het alleen maar vervelend vinden om ieder keer een uur voor het slapen gaan even de apple watch op te laden en dan in het ochtend ook.