Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 19 april 2018

Gelekte screenshots tonen nieuwe opties Spotify Free

Spotify, de overbekende muziekdienst, gaat meer opties aan gratis gebruikers aanbieden. De dienst met ruim 159 miljoen gebruikers (waarvan 70 miljoen betaald) in 61 landen, hoopt zo nog meer gebruikers te verleiden om een premium account te nemen.

Gelekte screenshots tonen nu de eerste vernieuwingen aan Spotify Free. Er komen niet alleen nieuwe functies voor gratis gebruikers, maar ook een vernieuwd ontwerp.

Spotify Free verbeterd

De meest in het oog springende wijziging is dat je nummers niet meer verplicht op shuffle af hoeft te spelen. Dat geldt althans voor een deel van de playlists. Afspeellijsten die je alleen op shuffle kunt spelen, krijgt een blauw icoon. Voice control, waar ook lang geruchten over gingen, laat zich nog niet zien.

Klik/tap voor groter.

Bovenstaande interface verscheen al bij een aantal Android-gebruikers en bevat veel meer nieuwigheden. Zo is het mogelijk om nummers in categorieën met ‘moods’ te plaatsen, bijvoorbeeld voor wanneer je gaat sporten, een romantische avond wilt beleven of boos bent. Daarnaast zijn alle nummers voorzien van grafische kunst tijdens het afspelen. Spotify heeft met deze upgrade duidelijk ook aan de commercie gedacht. In het scherm is een prominente ‘premium’-knop te vinden zodat je op elk moment kunt upgraden. De ‘browse’ knop is verdwenen en geïntegreerd in de zoekfunctie. De ‘radio’ knop lijkt helemaal verdwenen.

Klik/tap voor groter.

Met deze vernieuwingen lijkt Spotify de gebruiker een meer premium-ervaring te willen geven. Dit is niet alleen te merken in de functionaliteiten, maar ook in de ontwerpen. Uiteraard is Spotify om toelichting gevraagd. Die mogelijkheid hebben zij met oog op hun komende event van 24 april niet benut.

Spotify event op 24 April

De streamingdienst heeft nog niet bevestigd dat deze versie de definitieve update is. Wanneer de nieuwe interface uitgerold wordt, is ook nog niet duidelijk. Op 24 april zal hier ongetwijfeld meer over bekend worden, want dan houdt Spotify een evenement in New York. Dan zien we mogelijk ook de eerste hardware van de streamingdienst, die is ook al gelekt

Reageer op artikel:
Gelekte screenshots tonen nieuwe opties Spotify Free
Sluiten