RTL XL en Videoland gaan verder als één dienst

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Er zijn grote veranderingen bij RTL op komst. De commerciële omroep gaat reorganiseren en inkrimpen. Dat heeft ook gevolgen voor de online-diensten Videoland en RTL XL. Die worden samengevoegd tot één platform.

De twee losse apps zullen op termijn verdwijnen en alles wordt ondergebracht bij Videoland. Zo ontstaat één platform voor het terugkijken van televisieprogramma’s en fragmenten, maar ook premium film en series. Voor complete uitzendingen op RTL XL moet vaak al betaald worden.

Videoland op Apple TV

Door de apps samen te voegen, hoeft RTL slechts één platform te onderhouden. Dat is gunstig voor het bedrijf, dat moet reorganiseren, maar ook voor gebruikers. Videoland heeft bijvoorbeeld wel een Apple TV-app, maar RTL XL niet. Straks is alle content van de zender ook op de Apple TV te bekijken in de Videoland-app. RTL XL ondersteunde alleen AirPlay.

Videoland Apple TV
Videoland op de Apple TV (archieffoto, inmiddels is het icoon anders) – Klik/tap voor groter.

Of het betaalmodel van RTL XL en Videoland ook gaat veranderen is onbekend. De televisiezender vraagt € 3,99 per maand voor reclamevrij terugkijken en programma’s vooruitkijken. Videoland kost € 8,99 per maand en biedt een selectie RTL-programma’s, aangevuld met series en films.

NLZIET en KNIPPR

Naast de diensten van RTL, is ook een overkoepelende gemist-dienst beschikbaar, namelijk NL ZIET. Bij deze dienst kun je programma’s van RTL, SBS en de NPO reclamevrij terugkijken, maar er zijn geen originele series en films. T-Mobile speelt met zijn dienst KNIPPR in dezelfde markt, maar stopt daar deze zomer mee.

KNippr T-Mobile

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Wel slim, het onderhouden van twee platvormen is onnodig. En fijn voor kijkers dat je gewoon in een native app kunt bladeren, dat gekloot met AirPlay is leuk maar veel te onhandig voor dit soort zaken.

  Nu moet ik wel zeggen, ik kijk echt nooit naar commerciele tv. Dus mij maakt het geen fluit uit. Ik wacht nog met smart op de NPO Apple TV app.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Nu nog live TV kijken erbij en we hebben eindelijk een goede Knippr vervanger..

 • Profielfoto
  koolenboer

  Precies @Vilscon
  Dan nog de NPO app op de Apple tv.

  Maar ik heb met mijn Kpn decoder terug geïntroduceerd. Omdat Knippr stopt.

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Meh, voor die paar RTL programma’s neem ik de reclames wel voor lief en volgens mij mis ik niks ondanks ik geen Videoland heb. Leuk, maar niemand gaat het gebruiken.

 • Profielfoto
  Robin van Baalen

  Woon in het buitenland. RTL XL en NPO zijn onze goto diensten om Nederlandse TV te kijken. RTL XL klaagt sinds deze update dat ik niet in NL woon en dus mag ik niks meer kijken. Zelfde geldt voor Videoland. Maar beide diensten nemen maar al te graag mijn geld iedere maand.

  Iemand al een goede oplossing hiervoor dat op een Apple TV 4k werkt? Ik heb Pure VPN maar niet voor de apple tv

 • Profielfoto
  puccini

  @Robin van Balen

  Zo geweldig zijn die programma’s van RTL ook weer niet, dus die kun je best missen!