Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 19 april 2018

RTL XL en Videoland gaan verder als één dienst

Er zijn grote veranderingen bij RTL op komst. De commerciële omroep gaat reorganiseren en inkrimpen. Dat heeft ook gevolgen voor de online-diensten Videoland en RTL XL. Die worden samengevoegd tot één platform.

De twee losse apps zullen op termijn verdwijnen en alles wordt ondergebracht bij Videoland. Zo ontstaat één platform voor het terugkijken van televisieprogramma’s en fragmenten, maar ook premium film en series. Voor complete uitzendingen op RTL XL moet vaak al betaald worden.

Videoland op Apple TV

Door de apps samen te voegen, hoeft RTL slechts één platform te onderhouden. Dat is gunstig voor het bedrijf, dat moet reorganiseren, maar ook voor gebruikers. Videoland heeft bijvoorbeeld wel een Apple TV-app, maar RTL XL niet. Straks is alle content van de zender ook op de Apple TV te bekijken in de Videoland-app. RTL XL ondersteunde alleen AirPlay.

Videoland op de Apple TV (archieffoto, inmiddels is het icoon anders) – Klik/tap voor groter.

Of het betaalmodel van RTL XL en Videoland ook gaat veranderen is onbekend. De televisiezender vraagt € 3,99 per maand voor reclamevrij terugkijken en programma’s vooruitkijken. Videoland kost € 8,99 per maand en biedt een selectie RTL-programma’s, aangevuld met series en films.

NLZIET en KNIPPR

Naast de diensten van RTL, is ook een overkoepelende gemist-dienst beschikbaar, namelijk NL ZIET. Bij deze dienst kun je programma’s van RTL, SBS en de NPO reclamevrij terugkijken, maar er zijn geen originele series en films. T-Mobile speelt met zijn dienst KNIPPR in dezelfde markt, maar stopt daar deze zomer mee.

KNippr T-Mobile
Reageer op artikel:
RTL XL en Videoland gaan verder als één dienst
Sluiten