Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 april 2018
Leestijd: 1 minuut

Apple start reparatie­programma 13-inch MacBook Pro zonder Touch Bar

Apple is een reparatieprogramma voor de accu van de 13-inch MacBook Pro zonder Touch Bar gestart. Het gaat om laptops die tussen oktober 2016 en oktober 2017 geproduceerd zijn. De accu in de laptop kan opzwellen en defect raken.

Volgens Apple is er geen acuut gevaar, maar omdat het om een duidelijke productiefout gaat, is vervangen gratis. Bezitters van een MacBook Pro zonder Touch Bar kunnen op een speciale pagina hun serienummer invoeren en checken of de accu vervangen moet worden.

Serienummer checken

Het probleem doet zich alleen voor op MacBook Pro-modellen zonder Touch Bar die tussen oktober 2016 en oktober 2017 geproduceerd zijn. MacBooks met Touch Bar zijn volgens Apple wel veilig. Heb je zo’n MacBook? Zoek dan je serienummer als volgt op en voer het op deze pagina in:

  • Klik op het -menu rechtsboven.
  • Ga naar ‘Over deze Mac’.
  • In het tabblad ‘Overzicht’ die je het serienummer van je Mac. Dit kun je selecteren en kopiëren.
Klik/tap voor groter.

Reparatieprogramma loopt vijf jaar

Als je MacBook een model met slechte accu is, kun je deze laten vervangen. Dat kan bij de Apple Store in Amsterdam, Den Haag, Haarlem of Brussel, maar ook bij een erkende Apple-serviceproviders. Apple heeft alle adressen waar je terecht kunt op deze pagina een rij gezet. De vervanging is gratis, tenzij er schade aan de MacBook is die het vervangen van de accu onmogelijk maakt. Het reparatieprogramma loopt tot 27 oktober 2021.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple start reparatie­programma 13-inch MacBook Pro zonder Touch Bar
Sluiten