‘Productie schermen voor iPhone X Plus start in mei’

Door: Robert - 4 reacties
iPhone te kraken

De iPhone X Plus komt eraan en is het antwoord op een van de grootste kritiekpunten op de iPhone X. Hoewel het scherm van de nieuwe 5,8-inch OLED-telefoon op papier het grootste ooit is, valt de beschikbare schermruimte sommige gebruikers tegen. Het scherm is hoger, maar niet breder.

Met een 6,5-inch scherm moet de iPhone X Plus de telefoon zijn voor iedereen die écht een maatje groter wil. Producent Samsung Display start de productie van de schermen voor Apple’s nieuwe vlaggenschip naar verluidt al in mei. Samsung produceerde ook het scherm van de iPhone X.

Productiecapaciteit vanaf juni verdubbeld

Hoewel de productie in mei begint, gaan de fabrieken volgens de Taiwanese site Economic Daily News pas op volle toeren draaien. De productiecapaciteit wordt vanaf juni verdubbeld. Naast Samsung, heeft Apple ook LG ingeschakeld voor de productie van OLED-schermen. Samen met een hernieuwde versie van de reguliere iPhone X, en een nog onbekend model dat in een lager prijssegment zal worden gepresenteerd, verwacht men de lancering van de iPhone X Plus in september van dit jaar. Waarna de toestellen later die maand besteld kunnen worden.

iPhone X Plus mockup
Mockup: iPhone X, iPhone X Plus en iPhone 8 Plus – Klik/tap voor groter.

iPhone X Plus: Apple’s redder in China?

Bij de lancering van de iPhone X waren de verwachtingen hooggespannen. Foto’s van rijen wachtende fans en Apple Stores die vroeger open gingen om dolenthousiaste kopers te helpen waren geen uitzondering. Het was dan ook even wennen toen uit Apple’s kwartaalcijfers bleek dat de iPhone X niet écht voor een enorme boost in het aantal verkochte iPhones zorgde.

Volgens analist Ming-Chi Kuo viel de vraag naar het toestel vooral in China tegen, maar de verkoop begon ook laat. Het toestel werd in september 2017 gepresenteerd, maar pas eind oktober vrijgegeven in de voorverkoop.

Drie nieuwe iPhones in 2018

We kunnen ons dus opmaken voor drie nieuwe iPhones in september. Naast een nieuwe 5,8-inch iPhone X en 6,5-inch iPhone X Plus  in september verwacht naast een nieuwe ‘reguliere’ iPhone X van 5,8-inch. Naar verluidt houdt Apple ook vast aan een goedkoper toestel dat het ontwerp van de X heeft, maar een van een LCD-scherm voorzien is. De iPhone X heeft een OLED-scherm.

iPhone X Plus
Klik/tap voor groter.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  JLnl

  Die kleine iPhone X lijkt mij wel wat; ziet er uit als een std iPhone 8 qua afmetingen, wellicht nog iets compacte.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Vind de huidige eigenlijk al net te groot. Ik kan net niet bij de andere hoek met mijn duim. Dus groter, nee niet voor mij

 • Profielfoto
  NapO

  duurste x is al 1400 piek,…de x plus …1600?! zal wat worden die pricing….

  ik wacht wel….

 • Profielfoto
  donut

  XPhone + €€€€€