Raymon Mens
Raymon Mens App Store 1 april 2018

Pokémon GO brengt 8-bits graphics voor 1 april

Het zal je niet ontgaan zijn, het is vandaag 1 april. Naast het feit dat de Ronde van Vlaanderen op het programma staat (voor wie dat interesseert), is het natuurlijk ook de dag dat er veel grapjes gemaakt worden.

Natuurlijk haken ook technologiebedrijven in. Soms zijn hun grapjes te flauw voor woorden, maar gelukkig zijn er ook vaak uitzonderingen. Zo hebben de makers van Pokémon GO besloten om de game te voorzien van 8-bits graphics.

Throwback naar Game Boy

En deze grap is eigenlijk zo goed, dat je zou willen dat de optie er altijd in blijft. Als je de app opstart, lijkt er niets veranderd. Zodra je echter kijkt naar je Pokémon Dex of Pokémon die in de buurt zijn, zul je merken dat de Pokémon voorzien zijn van klassieke 8-bits graphics. Het doet denken aan de verschillende Game Boy- en Game Boy Advance-titels. Dat stijltje is misschien nog wel toffer dan de moderne graphics.

Pokémon Go 8-bit style
Klik/tap voor groter.

Geen eieren maar Pokémon zoeken

Stiekem hopen wij dat de optie na 1 april als permanent easter egg (zo is de cirkel weer rond… ?) blijft. Een reden om de app na lange tijd weer eens op te starten en in plaats van eieren Pokemon te gaan zoeken. Dat is tegelijkertijd ook een goede kennismaking met de nieuwe dagelijkse quests (missies) die onlangs zijn geïntroduceerd. Vandaag geen plannen? Het blijft droog. Een ouderwets Pokémon GO-avontuur wacht met 8-bits goodness op je. Grap meer dan geslaagd.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Pokémon GO brengt 8-bits graphics voor 1 april
Sluiten