Office voor iOS integreert nu beter met Bestanden-app

Door: Raymon Mens - 1 reactie
Excel iOS

Microsoft heeft Office voor iOS een kleine update gegeven. In de App Store kun je alleen lezen dat er bugfixes zijn doorgevoerd, maar er zit een belangrijke verbetering in Word, Excel en PowerPoint voor iOS.

De apps van Microsoft integreren nu beter met de Bestanden-app van iOS 11. Voorheen moest je een document vanuit Bestanden kopiƫren om het met Word, Excel of PowerPoint te bewerken. Daarna was opnieuw opslaan nodig. Nu kun je het direct vanuit de Bestanden-app openen en wijzigingen direct opslaan.

Office-documenten vanuit Bestanden-app openen

Dit zal vooral Mac-gebruikers, die ook op iOS graag iets dat op een bestandssysteem lijkt hebben, aanspreken. Je kunt de optie op een bestand direct in Word, Excel of PowerPoint vinden door lang op een documenten in de Bestanden-app te drukken, te kiezen voor delen en vervolgens voor “Openen in Word” (of Excel, of PowerPoint).

Office iOS Bestanden-app
Klik/tap voor groter.

 

Opmerkelijk is dat Microsoft eerder dan Apple is met deze functie. Het is in iWork-apps Pages, Keynote en Numbers namelijk nog niet mogelijk om documenten zonder een kopie te maken vanuit de Bestanden-app te openen. De Office-apps hebben daarentegen weer geen ondersteuning voor de Apple Pencil, terwijl de iWork-apps dat sinds kort wel hebben.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    Alexander Henket

    Mijn collega werkt met Apple Pencil in Microsoft OneNote dat werkt erg prettig. Er zit dus toch wel enige ondersteuning in Office365. Misschien niet in Word, Excel, Powerpoint: dat weet ik niet