Jelle van Es
Jelle van Es App Store 24 april 2018

NLZIET komt deze lente nog naar Apple TV

Wie in het bezit is van een Apple TV en soms de behoefte heeft om televisieprogramma’s terug te kijken, kan binnenkort aan de slag met NLZIET. Die service zal eindelijk de Apple TV gaan ondersteunen. Dit wordt gemeldt door iCulture. Zij stellen dat de mensen achter NLZIET tegenover hen heeft bevestigd dat de service naar de Apple TV gaat komen.

Vanaf eind mei NLZIET voor betagebruikers

In eerste instantie zal de service eind mei worden gelanceerd voor hen die toegang hebben tot het betaprogramma. Daarna zou de app als alles succesvol is verlopen ook voor de rest van de gebruikers beschikbaar worden gesteld. Met NLZIET kun je programma’s die worden uitgezonden op RTL, NPO en de Talpa TV-groep (waar SBS onder valt) tegen een vast bedrag per maand terugkijken.

Ook kun je tegenwoordig via de service live tv kijken, waardoor je er voor zou kunnen kiezen om je huidige kabel abonnement op te zeggen en enkel nog via deze service tv-programma’s te kijken. Je hebt in dat geval overigens geen compleet pakket, aangezien je gebonden bent tot de drie eerder genoemde partijen en hun content.

Apple TV aan

De NLZIET app zal beschikbaar worden voor de Apple 4 TV en de Apple 4K TV. Mocht je niet willen wachten op de app, dan kun je je nu opgeven voor het bétaprogramma om zo als één van de eersten met de service aan de slag te gaan. Met de komst van NLZIET wordt er ook gesprongen in het gat dat achterblijft nu bekend is gemaakt dat KNIPPR gaat stoppen op de Apple TV.

Dat is een service van T-Mobile die het mogelijk maakt om via de Apple TV live televisie te kijken. Volgens T-Mobile waren er te weinig consumenten die de service gebruikten, waardoor het niet rendabel was. NLZIET is een service die op meerdere kanalen beschikbaar is en is daardoor niet per se afhankelijk van enkel de Apple TV. Tot slot zou Ziggo ook nog altijd werken aan een app voor de Apple TV.

Reageer op artikel:
NLZIET komt deze lente nog naar Apple TV
Sluiten