NLZIET komt deze lente nog naar Apple TV

Door: Jelle van Es - 10 reacties
NLZIET

Wie in het bezit is van een Apple TV en soms de behoefte heeft om televisieprogramma’s terug te kijken, kan binnenkort aan de slag met NLZIET. Die service zal eindelijk de Apple TV gaan ondersteunen. Dit wordt gemeldt door iCulture. Zij stellen dat de mensen achter NLZIET tegenover hen heeft bevestigd dat de service naar de Apple TV gaat komen.

Vanaf eind mei NLZIET voor betagebruikers

In eerste instantie zal de service eind mei worden gelanceerd voor hen die toegang hebben tot het betaprogramma. Daarna zou de app als alles succesvol is verlopen ook voor de rest van de gebruikers beschikbaar worden gesteld. Met NLZIET kun je programma’s die worden uitgezonden op RTL, NPO en de Talpa TV-groep (waar SBS onder valt) tegen een vast bedrag per maand terugkijken.

Ook kun je tegenwoordig via de service live tv kijken, waardoor je er voor zou kunnen kiezen om je huidige kabel abonnement op te zeggen en enkel nog via deze service tv-programma’s te kijken. Je hebt in dat geval overigens geen compleet pakket, aangezien je gebonden bent tot de drie eerder genoemde partijen en hun content.

De NLZIET app zal beschikbaar worden voor de Apple 4 TV en de Apple 4K TV. Mocht je niet willen wachten op de app, dan kun je je nu opgeven voor het bétaprogramma om zo als één van de eersten met de service aan de slag te gaan. Met de komst van NLZIET wordt er ook gesprongen in het gat dat achterblijft nu bekend is gemaakt dat KNIPPR gaat stoppen op de Apple TV.

Dat is een service van T-Mobile die het mogelijk maakt om via de Apple TV live televisie te kijken. Volgens T-Mobile waren er te weinig consumenten die de service gebruikten, waardoor het niet rendabel was. NLZIET is een service die op meerdere kanalen beschikbaar is en is daardoor niet per se afhankelijk van enkel de Apple TV. Tot slot zou Ziggo ook nog altijd werken aan een app voor de Apple TV.

iCulture

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Zenders van NPO. Niet van NOS.

 • Profielfoto
  Antaeus

  En wanneer komt NPO Start nou eens naar de apple tv???

 • Profielfoto
  xaddict

  Knippr had ik ook gewoon op mijn telefoon hoor. Dus hoe komen jullie erbij dat het te weinig platformen had?

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Superfijn. Ik kijk eigenlijk alleen NPO. Ik ga daar niet zo’n duur Ziggo abonnement voor halen. De interface van die kastjes van Ziggo zijn ook nog eens uit het jaar 0 en zijn mega traag.

  Een paar euro per maand voor live NPO + gemist mét native Apple TV app vind ik prima. Ter vervanging van Knippr.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  KarelWillem op 24 april 2018 12:31
  Zenders van NPO. Niet van NOS.

  Netjes aangepast…;)

 • Profielfoto
  mjsmit

  NPO start vind ik belangrijker, maar toch ook fijn dat er een alternatief voor KNIPPR komt

 • Profielfoto
  Frans

  Met NLZIET kun je programma’s die worden uitgezonden op RTL, NPO en de Talpa TV-groep (waar SBS onder valt) tegen een vast bedrag per maand terugkijken.

  Tegen (extra) betaling iets terugkijken (van de NPO) waarvoor ik al betaald heb (via de belastingen)? Denk het niet!

 • Profielfoto
  Steo

  Laat nlziet eerst hun streamingdienst maar eens wat beter op orde hebben. Man, wat een fouten. Dat hebben ze bij Netflix toch heel wat beter voor elkaar.

 • Profielfoto
  superschenk

  Ik vind het jammer dat mensen zo negatief zijn. Niet alleen hier.

  Kreten als ‘ik betaal hier al voor via mijn belasting geld waarom nog een keer betalen’ of ‘dat ze hun zaken eerst maar eens op orde moeten hebben’
  Ik vind het een mooie dienst, alles terug kijken zonder reclame, de optie om live te kijken en voor niet al te veel geld.

  Ik heb NLZiet nu een maand, mijn andere tv abbo opgezegd en ben er erg tevreden mee.

  Ik zou het mooi vinden als meer bedrijven apps gaan uitbrengen ipv allemaal een eigen box die vaak te wensen overlaat op vlak van interface en performance.

 • Profielfoto
  Mac4altijd

  De NLZiet App is vanaf vandaag voor iedereen beschikbaar.