Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 april 2018

Apple bevestigt: nieuwe Mac Pro komt in 2019

Het was lang stil rondom de Mac Pro, totdat Apple vorig jaar aankondigde bezig te zijn aan een compleet nieuw model. Toen was het weer bijna een jaar stil, maar nu is er weer nieuws. De nieuwe Mac Pro komt in 2019.

Dat heeft Apple’s hardware-chef John Ternus gezegd tegen een verslaggever van TechCrunch. In 2018 gaat het dus niet meer gebeuren en het is ook zeer onwaarschijnlijk dat we tijdens bijvoorbeeld WWDC 2018 een preview van de nieuwe Mac voor professionals zien.

Apple speelt open kaart

Apple zegt open te willen communieren met zijn pro-community. “We weten dat er veel klanten zijn die nu aankoopbeslissing moeten nemen en moeten kiezen tussen de iMac Pro of wachten op de Mac Pro”, zegt Tom Boger. Hij is verantwoordelijk voor de marketing rondom de Mac.

Dit is een concept – Klik/tap voor groter.

Het basisprincipe is nog steeds onveranderd. Er wordt aan een modulaire computer gewerkt die naast de iMac Pro kan bestaan. Er komt ook een nieuw, los scherm voor bij de Mac Pro. Apple deelde verder geen details over het precieze tijdspad of het ontwerp van de nieuwe Mac Pro, maar vertelde wel een nieuw team op te hebben gericht dat zich helemaal op professionals richt.

Pro Workflow Team

Het Pro Workflow Team is een nieuw team binnen Apple dat zich bezighoudt met het in kaart brengen van de wensen van professionals. Het team houdt zich niet alleen met hardware, maar ook software. Denk aan Final Cut Pro X voor video en Logic Pro X voor audio. Apple heeft de laatste jaren behoorlijk geïnvesteerd in zijn professionele software. Zo werd Tim Dashwood aangenomen. Deze ontwikkelaar had al een VR-plugin voor Final Cut en Motion gemaakt (360VR Toolbox). Door zijn inspanningen heeft Final Cut nu ondersteuning voor VR.

Naast eigen software houdt het Pro Workflow Team zich ook bezig met het testen van veelgebruikte professionele software die niet door Apple is gemaakt. Zo wil men compatibiliteit met de Mac garanderen en ontwikkelaars ondersteunen. Dit zeldzame stukje openheid is een goed begin en het klinkt op papier ook allemaal meer dan prima. Nu is het wachten op het eindresultaat in 2019.

Reageer op artikel:
Apple bevestigt: nieuwe Mac Pro komt in 2019
Sluiten