Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 april 2018

‘Compleet nieuwe Mac Pro in 2019 op de markt’

De nieuwe Mac Pro, die van top tot teen opnieuw ontworpen is, zou in 2019 op de markt moeten komen. Dat is wat Bloomberg terloops meldt in een artikel dat vooral geweid is aan de aan de overstap van Intel-chips naar door Apple zelf ontworpen CPU’s in de Mac.

Volgens bronnen van Mark Gurman, die bekend zijn met de ontwikkeling van de nieuwe Mac Pro, zou het nieuwe apparaat rond 2019 op de markt moeten verschijnen. Samen met een nieuwe generatie MacBook Pro.

Nieuwe generatie Mac Pro én MacBook Pro

De Mac Pro werd in 2013 grondig vernieuwd en daarna nooit meer geüpdatet. Apple gaf in 2017 toe dat het cilindrische ontwerp problematisch was. Mac-chef John Ternus zei: “Met de Mac Pro probeerden we een ‘one size fits all’ voor professionele gebruikers te maken. De wensen van ontwikkelaars zijn echter anders dan die van videoprofessionals. De twee grafische processors werden door software niet zo zwaar gebruikt als we gedacht hadden. Het ontwerp van de Mac Pro was bovendien moeilijk aan te passen of te upgraden.”

Hoe de nieuwe Mac Pro er precies uit gaat zien is nog niet bekend, maar verwacht wordt dat het een meer modulaire machine is. Voor veeleisende gebruikers die geen modulariteit vereisen is er immers de iMac Pro.

iMac Pro

Spannende jaren voor de Mac

Naast een nieuwe Mac Pro, zou in 2019 ook een nieuwe generatie MacBook Pro op de markt komen. Het huidige ontwerp werd in 2016 op de markt gebracht en krijgt vaak kritiek. Zo valt het toetsenbord niet bij iedereen in de smaak en zijn er veel problemen met de betrouwbaarheid van de toesten.

De komende jaren lijken eindelijk weer spannend voor de Mac te worden. Met een nieuwe Mac Pro in 2019 en een overstap naar ARM-chips staat het platform alles behalve stil. Op korte termijn kun je uitkijken naar nieuwe Intel-chips die 6 in plaats van 4 cores naar de MacBook brengen.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
‘Compleet nieuwe Mac Pro in 2019 op de markt’
Sluiten