‘Nieuwe iPhone SE komt in mei’

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Liefhebbers van een 4-inch iPhone zitten al enige tijd in spanning. Komt Apple dit jaar wel of niet met een nieuwe iPhone SE? Maart bracht alleen een nieuwe 9,7-inch iPad, maar naar verluidt brengt Apple in mei dan toch echt een iPhone SE 2 uit.

Dat claimt de Japanse website Macotakara, die vaker over juiste informatie over nieuwe Apple-producten beschikt. De site noemt ook enkele specificaties van de nieuwe 4-inch iPhone SE die het huidige model uit 2016 op moet volgen.

Mogelijke specificaties

De site baseert zich op informatie die makers van hoesjes hebben gekregen. Volgens hen is het ontwerp van de nieuwe SE grotendeels ongewijzigd. De telefoon is nog steeds van aluminium, dus draadloos laden zit er niet in. Het toestel is daarnaast niet meer voorzien van een minijack.

Aan de binnenkant van de iPhone SE 2 vinden we naar verluidt een A10-chip. Dat is Apple’s een-na-laatste chip die ook in de iPhone 7 zit. Krachtig genoeg voor moderne toepassingen zoals ARKit en iOS 11, maar niet geschikt voor gezichtsscanner Face ID.

iPhone SE 2
Klik/tap voor groter

Eindelijk concrete geruchten

Er gaan al veel langer geruchten over een nieuwe iPhone SE, maar die waren weinig concreet. Nu lijken ze echter steeds concreter te worden, ook omdat de iPhone SE 2 zich al even zien in een aanvraag bij de Euraziatische telecomwaakhond ECC. Het lijkt er dus echt op dat liefhebbers van een 4-inch toestel binnenkort aan hun trekken komen.

Het enige vreemde aan dit gerucht is de maand mei. Als je het ons vraagt een vreemde maand om een nieuwe iPhone te lanceren. Apple komt doorgaans in maart of september met nieuwe iPhones, maar niet in mei. Bovendien start ontwikkelaarsconferentie WWDC 2018 op 4 juni, dat zou een logische plaats zijn om de nieuwe iPhone SE aan te kondigen. Fingers crossed!

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Kan best wel eens kloppen, dit gerucht. Het past namelijk heel erg bij de trend van Apple op dit moment, dat ze geen enkele eigen deadline meer lijken te kunnen halen.

  Keer op keer zien we het gebeuren dat ze producten niet op tijd kunnen leveren of aankondigen en moeten vertragen. Zowel hardware als software. Dit zou ook verklaren waarom er ineens uit het niets zo’n compleet nietszeggend education event afgelopen maand was. Dat hele event hing aan elkaar van engnekkerij. Het kwam op mij heel erg over als, shit we wisten eind januari /begin februari al dat we de iPhone SE 2 niet op tijd af zouden krijgen voor het maart evenement om hem daar te tonen …. en alleen een iPad lanceren zou te weinig zijn geweest dus bouw maar iets educatiefs omheen.

   

  Positieve kant aan deze vertraging zou zijn dat dit ook betekent dat de opvolger van de iPhone SE een compleet nieuw design zal krijgen want laten we eerlijk zijn, als Apple het niet voor elkaar zou kunnen krijgen om een bestaande iPhone binnen een jaar te upgraden en voorzien van een betere processor, accu en al dat soort specs -upgrades terwijl het design van de telefoon gewoon hetzelfde blijft …. dan hebben ze echt een serieus probleem.

   

   

 • Profielfoto
  wensink

  ^^ Een compleet nieuw design in mei? Dat doen ze denk ik niet zonder event. Als het echt volgende maand wordt, dan verwacht ik niets meer dan een beter camera en een A10 processor..

 • Profielfoto
  Melle

  Het is allemaal veel gemakkelijker dan dat – ze brengen de SE2 uit als al hun voorraden verkocht zijn. Niet meer, niet minder.