‘Nieuwe premium iPhone ondersteunt Apple Pencil’

Door: Jelle van Es - 10 reacties
Apple Pencil

Het ligt redelijk voor de hand dat we aan het einde van dit jaar een nieuwe iPhone gaan krijgen. Volgens de laatste geruchten gaat het daarbij om een 6,5 inch model, wat een slag groter is dan de huidige iPhone X. Deze is ‘slechts’ 5,8 inch groot. Je zou dus een nog grotere broekzak moeten hebben om hem in te stoppen. Zoals je kunt verwachten zal dit nieuwe model op een aantal punten net wat beter zijn als de iPhone X. Maar volgens een market analyst van Rosenblatt zou de nieuwe iPhone geleverd worden met een iPen. Dat zou vergelijkbaar zijn met de Apple Pencil en zou een goed alternatief zijn op de Galaxy Note van Samsung.

iPhone met een Apple Pencil

Het zal wel iets anders zijn dan de huidige Apple Pencil, al is het maar omdat de iPhone nog altijd een slag kleiner is dan de iPad waarmee je de Apple Pencil kunt gebruiken. Volgens analist zou je de pen ook beter een iPen kunnen noemen en zou hij los verkocht gaan worden naast de iPhone. Er zou dan ook geen ruimte zijn in de nieuwe iPhone om hem in weg te stoppen. Daarmee is het dan ook vooral iets wat je zou gebruiken wanneer je thuis bent of op kantoor zit en niet iets om mee te nemen naar het terras.

Apple Pencil

Als het zou uitkomt als dat hierboven gesteld wordt, dan is het vooral een geinig extraatje voor hen die net wat creatiever willen zijn met hun iPhone. Zeker met deze grootte zijn er diverse mogelijkheden om de dingen die je op de iPad doet met de Apple Pencil naar de iPhone te brengen. En dan was er nog dit gerucht dat stelt dat er een patent voor een iPen op de iPhone zou komen. En een maand geleden werd natuurlijk de nieuwste iPad met de Apple Pencil-ondersteuning onthuld.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  BlueSky

  Ik dacht dat Steve’s idee juist was dat we allemaal al geboren werden met een “pointing device”…… wat zeg ik, 10 stuks zelfs!

 • Profielfoto
  Niels

  Never gonna happen

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Ik denk dat het een pineApple pen wordt.

 • Profielfoto
  tomc

  Ik dacht dat Steve’s idee juist was dat we allemaal al geboren werden met een “pointing device”…… wat zeg ik, 10 stuks zelfs!

  Dat was inderdaad Steve’s idee voor de interface tussen iPhone en gebruiker. Daar gaat de Apple pencil echter niet om. De pencil is een aanvullende tool, te gebruiken bij toepassingen waar een hogere precisie vereist is dan wat je met je vinger kan bereiken en dus niet de main interface. Je kan je iPad, en dus blijkbaar straks ook je iPhone, zelf niet eens bedienen met enkel de pencil.

 • Profielfoto
  Maarten

  Jobs draait zich om in zijn graf bij het horen van dit bericht. Een stylus bij een iphone

 • Profielfoto
  Shyos

  Maarten op 25 april 2018 19:54
  Jobs draait zich om in zijn graf bij het horen van dit bericht. Een stylus bij een iphone

  Dat lijk zal ondertussen dolgedraaid zijn…

 • Profielfoto
  ozzie X

  Degenen die Steve Jobs erbij halen hebben er niks van begrepen. De iPhone kwam op een moment dat telefoons geen touchscreens hadden en met een onmogelijk interface met een pennetje bediend moesten worden. Zo’n pennetje was pure noodzaak bij die krengen. Daarna veranderde alles razendsnel. En de nieuwe pen is dan ook in niets te vergelijken met de stylus van toen, maar gewoon een creatief extraatje. Op de iPad Pro is het zelfs een bijna volwaardige Wacom vervanger.

 • Profielfoto
  SvS

  Inderdaad. En dan is het aan de consument zelf of ze dat prijzige pencil erbij willen of niet. Geen noodzaak, slechts extraatje.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  10+1 😎

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Moet die stylus dan ook in de telefoon opgeborgen of krijg je daar een clipje voor, of moet je een hoesje kopen?