Raymon Mens
Raymon Mens App Store 20 april 2018

Netflix-app heeft nu trailers in stories-formaat

Snapchat bedacht ooit het stories-formaat voor video en sindsdien verspeidt het zich al een lopend vuurtje. Instagram is het bekendste voorbeeld van een schaamteloze kopie en nu volgt ook Netflix. De streamingdienst pakt het echter op zijn eigen manier aan.

Bovenaan de Netflix-app verschijnen nu ‘Stories’ in de vorm van trailers. Achter ronde iconen aan de bovenkant van de app gaan korte, verticale video’s schuil. Je kunt er net als op Snapchat en Instagram doorheen tappen.

Netflix mobile previews

De streamingdienst noemt het geen stories of verhalen, maar mobile previews. In eerste instantie worden ze voor 75 series en -films gemaakt. Ze zijn alleen op mobiele apparaten te zien en geoptimaliseerd voor verticale video. Onderaan iedere video zijn knoppen te vinden die je een langere trailer laten kijken, meer info tonen of je de mogelijkheid geven om de serie op je watchlist te zetten. Op onderstaande screenshots zie je hoe het werkt.

Klik/tap voor groter.

Op een conferentie legde Todd Yellin, Vice President of Product bij Netflix, uit dat ongeveer 20% van alle content werd gekeken op mobiele apparaten. Iets meer dan 50% van alle abonnees gebruikt de Netflix-app minimaal één keer per maand.

Vanaf nu beschikbaar

De streamingdienst voerde de afgelopen weken veel veranderingen door in zijn app. Zo werd het uitklap (hamburger) menu vervangen door overzichtelijke tabbladen onderaan de app. De variant op Stories is de afgelopen maanden al met een select aantal gebruikers getest en wordt vanaf nu wereldwijd uitgerold.

Reageer op artikel:
Netflix-app heeft nu trailers in stories-formaat
Sluiten