Netflix-app heeft nu trailers in stories-formaat

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Snapchat bedacht ooit het stories-formaat voor video en sindsdien verspeidt het zich al een lopend vuurtje. Instagram is het bekendste voorbeeld van een schaamteloze kopie en nu volgt ook Netflix. De streamingdienst pakt het echter op zijn eigen manier aan.

Bovenaan de Netflix-app verschijnen nu ‘Stories’ in de vorm van trailers. Achter ronde iconen aan de bovenkant van de app gaan korte, verticale video’s schuil. Je kunt er net als op Snapchat en Instagram doorheen tappen.

Netflix mobile previews

De streamingdienst noemt het geen stories of verhalen, maar mobile previews. In eerste instantie worden ze voor 75 series en -films gemaakt. Ze zijn alleen op mobiele apparaten te zien en geoptimaliseerd voor verticale video. Onderaan iedere video zijn knoppen te vinden die je een langere trailer laten kijken, meer info tonen of je de mogelijkheid geven om de serie op je watchlist te zetten. Op onderstaande screenshots zie je hoe het werkt.

Netflix stories trailers
Klik/tap voor groter.

Op een conferentie legde Todd Yellin, Vice President of Product bij Netflix, uit dat ongeveer 20% van alle content werd gekeken op mobiele apparaten. Iets meer dan 50% van alle abonnees gebruikt de Netflix-app minimaal één keer per maand.

Vanaf nu beschikbaar

De streamingdienst voerde de afgelopen weken veel veranderingen door in zijn app. Zo werd het uitklap (hamburger) menu vervangen door overzichtelijke tabbladen onderaan de app. De variant op Stories is de afgelopen maanden al met een select aantal gebruikers getest en wordt vanaf nu wereldwijd uitgerold.

Variety

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  erwin33

  Wel irritant dat ‘verderkijken voor…(je naam)’ steeds naar onderen zakt. Dat zou vast gezet moeten worden boven ‘Nieuwe releases’.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Dat is inderdaad een beetje een trend. Gij zult eerst kijken wat het algoritme voorschotelt…

 • Profielfoto
  erwin33

  Niet handig.

 • Profielfoto
  Dakterras

  Ik snap het uitgangspunt van Netflix wel. Zelfs al zit je middenin een aantal series, dan nog willen ze dat je meekrijgt dat Netflix van alles maakt en koopt voor jouw plezier. Maar het zou fijn zijn als je bijvoorbeeld een ‘ik’ tabblad had. Met daarop de volgende afleveringen van series die je volgt en daaronder ‘mijn lijst’ met dingen die je nog wilt volgen.

 • Profielfoto
  xaddict

  Dus alles waar nu een korte video in zit is nu een Stories kopie? Wat was Vine dan? Binge-Stories?

 • Profielfoto
  Frans

  JohnDillinger op 8 maart 2018 16:25
  Ik snap het uitgangspunt van Netflix wel. Zelfs al zit je middenin een aantal series, dan nog willen ze dat je meekrijgt dat Netflix van alles maakt en koopt voor jouw plezier. Maar het zou fijn zijn als je bijvoorbeeld een ‘ik’ tabblad had. Met daarop de volgende afleveringen van series die je volgt en daaronder ‘mijn lijst’ met dingen die je nog wilt volgen.

  Helemaal mee eens!

  Netflix op de Apple TV vind ik een totaal onoverzichtelijk en lastig te navigeren puinzooi. Ik zou ook graag zien dat ze rechten op meer films verwerven. Heel veel titels waar ik op zoek zitten niet in het assortiment. En dan laten ze een hele berg ‘vergelijkbare’ titels zien, waar ik helemaal niet op zit te wachten.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Frans op 8 maart 2018 23:30

  JohnDillinger op 8 maart 2018 16:25
  Ik snap het uitgangspunt van Netflix wel. Zelfs al zit je middenin een aantal series, dan nog willen ze dat je meekrijgt dat Netflix van alles maakt en koopt voor jouw plezier. Maar het zou fijn zijn als je bijvoorbeeld een ‘ik’ tabblad had. Met daarop de volgende afleveringen van series die je volgt en daaronder ‘mijn lijst’ met dingen die je nog wilt volgen.

  Helemaal mee eens!

  Netflix op de Apple TV vind ik een totaal onoverzichtelijk en lastig te navigeren puinzooi. Ik zou ook graag zien dat ze rechten op meer films verwerven. Heel veel titels waar ik op zoek zitten niet in het assortiment. En dan laten ze een hele berg ‘vergelijkbare’ titels zien, waar ik helemaal niet op zit te wachten.

  Hmmm… Ik zie niet veel verschil tussen Netflix op mijn Apple TV en Netflix op mijn Samsung Smart TV, behalve dan dat ik de bediening op de Samsung nóg slechter vind. Maar dat komt door de manier van tekst invoeren. Op de Apple TV gaat dat een stuk makkelijker in combinatie met je iPhone.

  Los daarvan is de interface wel ver achteruit gehold de laatste jaren… Inderdaad had “verder kijken voor [name]“ van mij bijvoorbeeld gewoon bovenaan mogen staan, met daarná andere aanbevelingen (“omdat je [x] gekeken hebt”). Voor mij werkt dat naar beneden plaatsen van “verder kijken voor [name]” toch niet zoals men wil, want ik scroll daar direct naartoe; de andere aanbevelingen interesseren me niet. Ook al omdat ik niet de enige ben die gebruik maakt van de account.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Raymon op 8 maart 2018 15:43
  Dat is inderdaad een beetje een trend. Gij zult eerst kijken wat het algoritme voorschotelt…

  Ach, tegenwoordig is het een algoritme, vroeger was het een groep rokende mannen in een donker kamertje geholpen door een lieve mevrouw die ook de halve film alvast vertelde voordat ‘ie begon ¯\_(ツ)_/¯

 • Profielfoto
  MacRay

  Netflix op apple tv vind ik rustig en overzichtelijk. Zonder irritante automatisch startende trailers.

  zowieso kijk ik nooit films op iphone of ipad