Raymon Mens
Raymon Mens App Store 12 april 2018
Leestijd: 2 minuten

Rise of the Tomb Raider is nu beschikbaar op de Mac

Eindelijk weer een goede Lara Croft-game op de Mac. Rise of the Tomb Raider is beschikbaar in de Mac App Store en in de online winkel van uitgever Feral. De Mac is aan de late kant, want de game werd oorspronkelijk in 2015 op uitgebracht Xbox.

De game werd ter ere van de twintigste verjaardag van de Tomb Raider-franchise gelanceerd. Het allereerste spel met Lara Croft kwam namelijk in 1996 uit. Hoewel de Mac-release laat is, is het wel een complete release. Alle extra’s zoals een nieuwe verhaallijn, gameplay-modus en outfits en wapens voor Lara zijn inbegrepen bij de download.

Lara Croft in Siberië

Rise of the Tomb Raider brengt Lara Croft naar Siberië. Daar moet ze het in de legendarische stad Kitezj opnemen tegen een sterke, militaire organisatie. Gelukkig heeft Lara de afgelopen 20 jaar ook steeds meer geleerd en heeft ze naast een primitieve pijl en boog steeds meer wapens. De explosieve speeltjes zijn misschien wel het leukst.

Klik/tap voor groter.

Rise of the Tomb Raider is maar liefst 31,6GB groot. Een goede internetverbinding is aan te raden bij het downloaden van de game uit de Mac App Store. Een voordeel: nadat de game eenmaal gedownload is, hoef je niet online te zijn om te spelen. Rise of the Tomb Raider is naar de Mac geport met behulp van Metal vereist een vrij nieuwe machine. Dit zijn de Macs die Feral aanbeveelt te gebruiken:

  • 13-inch MacBook Pro uit 2016 of nieuwer.
  • 15-inch MacBook Pro uit 2013 of nieuwer, met een processor van 2,3 GHz of beter.
  • 21,5 inch iMac uit 2017 of nieuwer.
  • 27-inch iMac uit 2013 of nieuwer (iMac met NVIDIA GT 755M wordt niet officieel ondersteund).
  • Alle Mac Pro’s die zijn uitgebracht sinds eind 2013.

De game is vertaald in het Nederlands en vereist minimaal macOS High Sierra 10.13.4. Op moment van schrijven is de prijs € 32,99 in de Mac App Store (waarschijnlijk een lanceringsaanbieding) en € 49,99 in de winkel van Feral.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rise of the Tomb Raider is nu beschikbaar op de Mac
Sluiten