Raymon Mens
Raymon Mens App Store 4 april 2018

KPN Interactieve TV-app nu met ondersteuning voor Chromecast

KPN heeft zijn Interactieve TV-app (ook wel iTV genoemd) een grote update gegeven. De de belangrijkste vernieuwing is ondersteuning voor Chromecast, maar er is meer.

Naast ondersteuning voor Google’s mediaspeler is het nu ook mogelijk om programma’s 7 dagen terug te kijken vanuit de TV Gids. Opgenomen programma’s zijn ongeveer een kwartier na uitzending beschikbaar. In sommige gevallen is doorspoelen op verzoek van de zender uitgeschakeld.

Chromecast-stream heeft hoge bitrate

Bij het bekijken van een video via de KPN-app verschijnt nu een Chromecast-icoon. Een tik is genoeg om het casten te starten. De provider raadt een internetsnelheid van minimaal 20mbit/s aan bij het gebruik van Chromecast. Dat is niet voor niets, want het beeld wordt in HD met een bitrate van ongeveer 10mbit/sec gestreamd. Dat zorgt voor een prima beeld.

Klik/tap voor groter.

Er zijn ook een aantal functies verdwenen. Zo is het niet meer mogelijk om een notificatie in te stellen wanneer een programma begint. Volgens KPN werd die functie amper gebruikt en zijn er genoeg andere TV gids-apps die dit bieden. Het is ook nog niet mogelijk om een lijst met favoriete zenders aan te maken, maar die functie komt wel terug. Of AirPlay streaming of een Apple TV-app op het programma staan is niet duidelijk.

Stream like at home

Tot slot wijst KPN erop dat het mogelijk is om in heel Europa TV en gemist te kijken. Dit komt door nieuwe Europese wetgeving die eerder deze maand in is gegaan. Om te checken of je binnen de EU bent, heeft de app wel je locatie nodig. Je locatie wordt niet onthouden en wordt niet voor andere doeleinden gebruikt.

  • KPN Interactieve TV is een gratis download in de App Store. Let op dat de iPhone- en iPad-app zijn samengevoegd. iPhone-gebruikers moeten de app opnieuw downloaden om de nieuwste versie te krijgen.
Reageer op artikel:
KPN Interactieve TV-app nu met ondersteuning voor Chromecast
Sluiten