Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 23 april 2018

Waarom de iPhone X allesbehalve ‘dood’ is

De iPhone X is een populair onderwerp om over te schrijven. En dan met name voor hen die de iPhone X als een project zien dat niet helemaal succesvol is. Apple is wat dat betreft het beste voorbeeld van ‘hoge bomen vangen veel wind’. Het laatste voorbeeld daarvan komt van Neil Campling, die als analist werkt bij Mirabaud Securities en onlangs in een memo heeft geroepen dat de iPhone X dood is.

iPhone X is dood is te kort door de bocht

Campling doet die uitspraak op basis van de winstwaarschuwing die Taiwan Semiconductor Manufacturing heeft gegeven. Dit bedrijf maakt chips die onder andere voor de iPhone X wordt gemaakt. Volgens Taiwan Semiconductor Manufacturing hebben zij een voorraad die groter is dan de vraag naar de chips.

Dit leidt er toe dat er volgens Campling bijna geen nieuwe iPhone X’s meer gemaakt worden en dat Apple momenteel druk bezig is om de huidige voorraad te verkopen om zo verder te gaan met een nieuwe generatie iPhone’s. Daardoor concludeert Campling dat de telefoon dood is. Het helpt daarbij niet dat de laatste iPhone met zijn relatief hoge prijskaartje moeite heeft om een groot publiek te krijgen.

iPhone X

Nu mag Campling uiteraard zeggen wat hij wilt, dat is zijn goed recht, maar wat ons betreft gaat hij iets te kort door de bocht. Ten eerste is het redelijk standaard dat de verkoopcijfers van een iPhone vlak na de lancering wat minder wordt. Daarnaast is de iPhone X altijd gemaakt voor een kleinere doelgroep, de high-end gebruiker. Voor de gemiddelde iPhone-gebruiker heb je namelijk de iPhone 8 of de optie om een ouder model te halen. Source link – fmcpe.com Momenteel kunnen je voor zo’n 420 euro het goedkoopste model iPhone halen en kun je voor 1300 euro het duurste model scoren.

Daarnaast is Apple niet de enige klant van Taiwan Semiconductor Manufacturing. Zo had het bedrijf naar verluid verwacht meer chips te verkopen voor mensen die cryptocurrency mijnen. Kortom, het is te simpel om te stellen dat een winstwaarschuwing van dit bedrijf betekent dat de iPhone X dood is.

Reageer op artikel:
Waarom de iPhone X allesbehalve ‘dood’ is
Sluiten