Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 april 2018
Leestijd: 2 minuten

Met opvallend verschil: iPhone 8 RED vanaf nu verkrijgbaar

April is de maand van rood. Apple is gestart met de verkoop van een nieuwe (PRODUCT)RED variant van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. De iPhone-maker verkoopt al jaren RED-producten, maar vorig jaar kwam de iPhone voor het eerst in een rood jasje. Die traditie wordt nu voortgezet.

Met de RED-producten steunt Apple waarmee het gelijknamige wereldfonds voor de bestrijding van HIV en AIDS. De iPhone 8 RED is vanaf nu te bestellen. De eerste toestellen zijn ook in de winkels te bewonderen. Er is een opvallend verschil met de rode iPhone 7 van vorig jaar.

Opvallend verschil

De iPhone 7 RED had vorig jaar een witte voorkant, maar bij de iPhone 8 is de voorkant zwart. Dat zal bij veel gebruikers in de smaak vallen, want de witte voorkant was bij de rode iPhone 7 een veelgehoord kritiekpunt. De 4,7-inch iPhone 8 RED met 64GB opslagruimte kost € 810,45. De iPhone 8 Plus met 64GB opslag is voor € 980,45 verkrijgbaar. De prijzen zijn daarmee gelijk aan die van de iPhone 8 (Plus) in zilver, spacegrijs of goud. Voor rood betaal je dus niets extra.

Klik/tap voor groter.

Meer dan tien jaar (PRODUCT)RED

Apple en het RED-wereldfonds werken al meer dan tien jaar samen in de strijd tegen aids. De afgelopen 11 jaar heeft Apple meer dan 160 miljoen dollar gedoneerd en is daarmee wereldwijd het bedrijf dat de grootste bijdrage aan het wereldfonds levert. Ook bij iedere verkochte iPhone 8 RED doet Apple een niet nader gespecificeerde donatie aan het wereldfonds.

Klik/tap voor groter.

Ook nieuw, rood hoesje voor iPhone beschikbaar

Zie je zo’n rode iPhone 8 niet zitten omdat je al een iPhone X hebt? Dan kun je ook voor een lederen hoesje van RED gaan. Apple verkoopt het nieuwe hoesje vanaf nu ook in Nederland voor een prijs van € 109,-.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met opvallend verschil: iPhone 8 RED vanaf nu verkrijgbaar
Sluiten