Met opvallend verschil: iPhone 8 RED vanaf nu verkrijgbaar

Door: Raymon Mens - 38 reacties
(Afbeelding: Apple)

April is de maand van rood. Apple is gestart met de verkoop van een nieuwe (PRODUCT)RED variant van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. De iPhone-maker verkoopt al jaren RED-producten, maar vorig jaar kwam de iPhone voor het eerst in een rood jasje. Die traditie wordt nu voortgezet.

Met de RED-producten steunt Apple waarmee het gelijknamige wereldfonds voor de bestrijding van HIV en AIDS. De iPhone 8 RED is vanaf nu te bestellen. De eerste toestellen zijn ook in de winkels te bewonderen. Er is een opvallend verschil met de rode iPhone 7 van vorig jaar.

Opvallend verschil

De iPhone 7 RED had vorig jaar een witte voorkant, maar bij de iPhone 8 is de voorkant zwart. Dat zal bij veel gebruikers in de smaak vallen, want de witte voorkant was bij de rode iPhone 7 een veelgehoord kritiekpunt. De 4,7-inch iPhone 8 RED met 64GB opslagruimte kost € 810,45. De iPhone 8 Plus met 64GB opslag is voor € 980,45 verkrijgbaar. De prijzen zijn daarmee gelijk aan die van de iPhone 8 (Plus) in zilver, spacegrijs of goud. Voor rood betaal je dus niets extra.

iPhone 8 Plus RED
Klik/tap voor groter.

Meer dan tien jaar (PRODUCT)RED

Apple en het RED-wereldfonds werken al meer dan tien jaar samen in de strijd tegen aids. De afgelopen 11 jaar heeft Apple meer dan 160 miljoen dollar gedoneerd en is daarmee wereldwijd het bedrijf dat de grootste bijdrage aan het wereldfonds levert. Ook bij iedere verkochte iPhone 8 RED doet Apple een niet nader gespecificeerde donatie aan het wereldfonds.

iPhone 8 Product RED
Klik/tap voor groter.

Ook nieuw, rood hoesje voor iPhone beschikbaar

Zie je zo’n rode iPhone 8 niet zitten omdat je al een iPhone X hebt? Dan kun je ook voor een lederen hoesje van RED gaan. Apple verkoopt het nieuwe hoesje vanaf nu ook in Nederland voor een prijs van € 109,-.

iPhone X RED Case
Klik/tap voor groter.

Reacties

38 reacties
 • Profielfoto
  Vilscon

  Maand is de maand van Rood

  Kan je die uitleggen? Je zou zeggen dat het een typefout betreft en ‘Maart’ moet zijn. Maar zelfs dan klopt de redenatie niet, want het is April. Dus stiekem even nieuwsgierig.:)

 • Profielfoto
  A_A

  Deze maand is de maand van Rood

  Zou ik denken.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Deze maand is ook Autism Awareness Month in Amerika. Er is elke dag en maand wel iets, nietwaar.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Belachelijk veel geld voor weinig telefoon.

 • Profielfoto
  Koezel

  Cenobyte op 9 april 2018 15:59
  Belachelijk veel geld voor weinig telefoon.

  Dan koop je toch iets anders?

 • Profielfoto
  macpeto76

  Cenobyte op 9 april 2018 15:59
  Belachelijk veel geld voor weinig telefoon.

  helemaal eens… en om over dat hoesje van 109(!!) euro maar te zwijgen…. Apple is losing it

 • Profielfoto
  Cest Mac

  Wat ik best vreemd blijf vinden is dat de voorkant alleen zwart of wit kan. Je zou toch zeggen dat het gewoon in de kleur van het toestel moet. Daarom dat ik ook altijd gewoon voor de zwarte versie ga.

 • Profielfoto
  KR1275

  Ik geloof dat ik de combi wit en rood toch beter vond. Dit vloekt een beetje. Niet ton-sur-ton.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Koezel op 9 april 2018 16:06

  Cenobyte op 9 april 2018 15:59
  Belachelijk veel geld voor weinig telefoon.

  Dan koop je toch iets anders?

  Dat heb ik ook gedaan, zit net te genieten van mijn splinternieuwe Xiaomi Mi Mix 2. Geweldig toestel voor 470 Euro. Waar voor het geld zeg maar.

  Ik denk dat Apple het ook een beetje aan het kwijtraken is. Ze staan allang niet meer op het front van de ontwikkelingen en hebben nog steeds de arrogantie om veel te veel geld voor achterhaalde gagdets te vragen. Laten we nou eerlijk zijn: is een iPhone 8 qua ontwerp niet allang door elke kopieer-Chinees ingehaald? Kijk maar naar Oneplus, Xiaomi, Huawei, etc.

   

 • Profielfoto
  arno1975

  Cenobyte op 9 april 2018 17:39

  Koezel op 9 april 2018 16:06

  Cenobyte op 9 april 2018 15:59
  Belachelijk veel geld voor weinig telefoon.

  Dan koop je toch iets anders?

  Dat heb ik ook gedaan, zit net te genieten van mijn splinternieuwe Xiaomi Mi Mix 2. Geweldig toestel voor 470 Euro. Waar voor het geld zeg maar.

  Ik denk dat Apple het ook een beetje aan het kwijtraken is. Ze staan allang niet meer op het front van de ontwikkelingen en hebben nog steeds de arrogantie om veel te veel geld voor achterhaalde gagdets te vragen. Laten we nou eerlijk zijn: is een iPhone 8 qua ontwerp niet allang door elke kopieer-Chinees ingehaald? Kijk maar naar Oneplus, Xiaomi, Huawei, etc.

   

  “Ze staan allang niet meer op het front van de ontwikkelingen” Dooddoener eerste klas. Je vergat nog: “ sinds Steve Jobs er niet meer is”

  Aan de andere kant, welke telefoon gigant staat dan wel voor aan met innovaties?

 • Profielfoto
  Boxerke

  OMT is er niet helemaal bij vandaag…

  De iPhone 8 is vanaf 10/4 te bestellen en dat is dus morgen dinsdag en niet vrijdag zoals er hier vermeld wordt. Levering zou vanaf 13/4 gebeuren:-)

 • Profielfoto
  Night

  <video>
  <souce src=”https://www.apple.com/105/media/us/iphone-8/2018/f4fe247e_dca9_4593_8b95_14cf23f74883/films/product-red/iphone-8-product-red-tpl-cc-us-20180410_1280x720h.mp4″ type=”video/mp4″></video>

 • Profielfoto
  wensink

   

  Wat ik best vreemd blijf vinden is dat de voorkant alleen zwart of wit kan. Je zou toch zeggen dat het gewoon in de kleur van het toestel moet.

  Alsjeblieft niet? Zie je het al voor je? Een blauw of rood glas op je iPhone? Ik zou er niet aan moeten denken.

  Als dat gebeurt, dan ben ik echt het vertrouwen in de designers van Apple kwijt.

 • Profielfoto
  bassbug

  Dat heb ik ook gedaan, zit net te genieten van mijn splinternieuwe Xiaomi Mi Mix 2. Geweldig toestel voor 470 Euro. Waar voor het geld zeg maar.

  Hoeveel jaar ondersteuning krijg je?

 • Profielfoto
  gipsman

  @arno 1975

  Xi Jinping kijkt mij, al zij z’n ogen altijd dicht.

 • Profielfoto
  gipsman

  kijkt mee dus hm hm.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Gelukkig hoef je het allemaal niet te kopen, en mag je je ook vermaken met brakke Android builts zonder ondersteuning en net-niet hardware!

   

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Pete.Z op 9 april 2018 21:06
  Gelukkig hoef je het allemaal niet te kopen, en mag je je ook vermaken met brakke Android builts zonder ondersteuning en net-niet hardware!

   

  Haha, die uitspraak is zo 2004, Pete;-)

  Maar dat geeft niet, ik was een paar jaar geleden ook zo, een blinde Apple volger. Gelukkig heb ik in een boze bui (na twee accu-falende-iPhones) een Android telefoon gekocht en wat bleek? Er is leven buiten Apple en je krijgt warempel meer waar voor minder geld.“

   

  arno1975 op 9 april 2018 18:21

   

  “Ze staan allang niet meer op het front van de ontwikkelingen” Dooddoener eerste klas. Je vergat nog: “ sinds Steve Jobs er niet meer is”

  Aan de andere kant, welke telefoon gigant staat dan wel voor aan met innovaties?

  Innovaties zijn er al lang niet meer, maar als je topbedragen voor een telefoon (als de iPhone 8) betaalt mag je toch verwachten dat je er op zijn minst met een toptoestel bij loopt. Waarom heeft dan de gemiddelde Chinese kloon meer relatieve schermgrootte voor de helft van het geld? Met bijbehorende snellere processoren? De Xiaomi Mix Mi2S heeft zelfs een betere camera en een snellere processor. Voor minder dan 600 Euro. Ik voel me dan bekocht (en dat is omdat ik nog steeds Apple fan ben, alleen geen iPhone fan meer).

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Cenobyte op 9 april 2018 17:39
  Dat heb ik ook gedaan, zit net te genieten van mijn splinternieuwe Xiaomi Mi Mix 2. Geweldig toestel voor 470 Euro. Waar voor het geld zeg maar.

  Moet jij nog €470 betalen voor een telefoon die al je data doorstuurt naar Google die het daarna aan de hoogste bieder verkoopt? In mijn ogen is dat zo’n beetje als betalen om reclame te mogen kijken.

  Neemt natuurlijk niets weg van het feit dat een rode iPhone nog lelijker is dan een zo’n gouden gedrocht en dat ik er dan ook niet zoveel geld aan zou willen geven. ?

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Grappig, het artikel gaat slechts over het feit dat Apple de iPhone nu ook in RED aanbied en de Calimero’s komen uit alle hoeken en gaten springen om hun koop van een ander toestel te rechtvaardigen. Het is slechts een kleurtje hoor.

 • Profielfoto
  html-junky

  Ok is er werkelijk niemand hier die uberhaupt door heeft dat het ook voor het goede doel is deze kleur?

 • Profielfoto
  Airswing

  Volgens mij maakt het niet uit welk onderwerp je aansnijdt. De reacties komen toch weer neer op te weinig innovatie en te duur.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  MoNdO GeNeRaToR op 9 april 2018 22:07

  Moet jij nog €470 betalen voor een telefoon die al je data doorstuurt naar Google die het daarna aan de hoogste bieder verkoopt?…

  Och, och. Gelukkig ‘doet’ je iPhone (en/of je Mac en iPad) helemaal niets met Google hè?

   

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  @KarelWillem: die van mij niet.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  MoNdO GeNeRaToR op 10 april 2018 14:17
  @KarelWillem: die van mij niet.

  Haha lekker naïef weer. ?

 • Profielfoto
  Night

  he he, eindelijk ook op Youtube:

   

  https://youtu.be/L5FIAniosZU

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Cenobyte op 10 april 2018 14:44

  MoNdO GeNeRaToR op 10 april 2018 14:17
  @KarelWillem: die van mij niet.

  Haha lekker naïef weer. ?

  Ok, je hebt mijn aandacht. Op welke manier komt Google aan mijn gegevens?

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  @Cenobyte: even ter informatie:

  Ik gebruik geen Gmail, gebruik DuckDuckGo als zoekmachine, uBlock geïnstalleerd als gegevensblocker. Ik heb geen Facebook, Whatsapp, Twitter of enige andere sociale media. Op YouTube ben ik nooit ingelogd (dus voor metadata wel interessant inderdaad) en op mijn telefoon heb ik better blocker en Ad Block staan.

 • Profielfoto
  Robert848

  Het is mijns inziens niet zo relevant om te twisten over of de kleur rood wel of niet mooi is en of de combinatie met een zwart in plaats van met een wit front een gelukkige(re) keuze is. Dat een deel van de opbrengst van de rode iPhone 8 (Plus) naar een goed doel gaat, vind ik sympathiek en prijzenswaardig. Wat ik me alleen afvraag, is waarom de rode iPhone 8 (Plus) niet meteen met de oorspronkelijke modellen is geïntroduceerd, afgelopen september. Inmiddels zijn we vele maanden verder en is de introductie van de volgende generatie iPhones dichtbij, waardoor veel mensen wellicht die modellen afwachten in plaats van nu nog voor de volle mep een iPhone 8 (Plus) aan te schaffen. Alles in dienst van het goede doel, immers.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  MoNdO GeNeRaToR op 10 april 2018 20:06
  @Cenobyte: even ter informatie:

  Ik gebruik geen Gmail, gebruik DuckDuckGo als zoekmachine, uBlock geïnstalleerd als gegevensblocker. Ik heb geen Facebook, Whatsapp, Twitter of enige andere sociale media. Op YouTube ben ik nooit ingelogd (dus voor metadata wel interessant inderdaad) en op mijn telefoon heb ik better blocker en Ad Block staan.

  Zolang je geen Nokia uit 1990 gebruikt wordt je data gemined, hoe voorzichtig je ook bent met het (niet) gebruiken van diensten. Je koopt eens iets online of je gebruikt bepaalde software. Als je je data niet bloot wil stellen aan derden moet je nu je smartphone uitzetten en niet meer gebruiken. Denken dat je dat ontloopt door geen googlG te gebruiken is ronduit naïef.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Cenobyte op 11 april 2018 12:17

  MoNdO GeNeRaToR op 10 april 2018 20:06
  @Cenobyte: even ter informatie:

  Ik gebruik geen Gmail, gebruik DuckDuckGo als zoekmachine, uBlock geïnstalleerd als gegevensblocker. Ik heb geen Facebook, Whatsapp, Twitter of enige andere sociale media. Op YouTube ben ik nooit ingelogd (dus voor metadata wel interessant inderdaad) en op mijn telefoon heb ik better blocker en Ad Block staan.

  Zolang je geen Nokia uit 1990 gebruikt wordt je data gemined, hoe voorzichtig je ook bent met het (niet) gebruiken van diensten. Je koopt eens iets online of je gebruikt bepaalde software. Als je je data niet bloot wil stellen aan derden moet je nu je smartphone uitzetten en niet meer gebruiken. Denken dat je dat ontloopt door geen googlG te gebruiken is ronduit naïef.

  Uiteraard. Maar er is wel een heel erg groot verschil tussen persoonlijke data en metadata. En ja, er zal wel informatie over mij te vinden zijn, dat betwist ik niet. Maar het zal heel erg beperkt zijn.

  Daartegenover sta jij met je Android dat rond jouw persoon een heel datacluster opbouwt en qua privacy en zeker qua veiligheid gewoon onvoorstelbaar lek is. Mooi dat jij daar nog €470 aan wil geven. En jij noemt mij naïef?

 • Profielfoto
  Cenobyte

  MoNdO GeNeRaToR op 11 april 2018 13:49

   

  Uiteraard. Maar er is wel een heel erg groot verschil tussen persoonlijke data en metadata. En ja, er zal wel informatie over mij te vinden zijn, dat betwist ik niet. Maar het zal heel erg beperkt zijn.

  Daartegenover sta jij met je Android dat rond jouw persoon een heel datacluster opbouwt en qua privacy en zeker qua veiligheid gewoon onvoorstelbaar lek is. Mooi dat jij daar nog €470 aan wil geven. En jij noemt mij naïef?

  En jij werkt al erg lang bij Google dat je dat allemaal weet? Het blijft een eeuwige X versus Y discussie, dat weet ik ook wel. Ik weet alleen dat ik geen 1250 Euro voor een achterhaalde telefoon wil geven. Wie er allemaal data van mij bij houdt zal me eerlijk gezegd aan mijn reet roesten. Ik begeef me op internet en ik heb niet de illusie dat ik dat anoniem kan doen. Dat jij die illusie wel hebt gun ik je van harte en dat je daar te veel geld voor betaalt moet je ook zelf weten. Apple maakt vast op geen enkele manier gebruik van jouw persoonlijke gegevens (right…) Ik ben echter wat smartphones betreft met mijn hoofd uit die roze wolk gekomen en ik moet eerlijk zeggen dat dat een enorme opluchting is.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Moet ik bij Google werken om te weten dat hun hele businessmodel bestaat uit het verkopen van jouw data? En dat kan akelige vormen aannemen, denk maar aan Facebook en Cambridge Analytica. Als je ergens twintig minuten tijd kan vinden, raadt ik je deze Ted-talk aan:

  https://www.ted.com/talks/zeynep_tufekci_we_re_building_a_dystopia_just_to_make_people_click_on_ads/transcript

  Over die €1250 voor een telefoon heb je trouwens wél overschot van gelijk.

 • Profielfoto
  bassbug

  Cenobyte op 9 april 2018 17:39

  Ik denk dat Apple het ook een beetje aan het kwijtraken is. Ze staan allang niet meer op het front van de ontwikkelingen en hebben nog steeds de arrogantie om veel te veel geld voor achterhaalde gagdets te vragen. Laten we nou eerlijk zijn: is een iPhone 8 qua ontwerp niet allang door elke kopieer-Chinees ingehaald? Kijk maar naar Oneplus, Xiaomi, Huawei, etc.

  Amerikaanse jeugd heeft toch voorkeur voor iPhone:

  http://www.businessinsider.com/apple-iphone-popularity-teens-piper-jaffray-2018-4?international=true&r=US&IR=T

 • Profielfoto
  xaddict

  Dat wit vond ik toch mooier.
  Vind sowieso witte iPhones veel mooier. Ziet er, naar mijn idee, cleaner uit.

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Koezel op 9 april 2018 16:06

  Cenobyte op 9 april 2018 15:59
  Belachelijk veel geld voor weinig telefoon.

  Dan koop je toch iets anders?

  Jep, hiep hiep hoera voor de vrije markt. Ik ben wel tevreden mijn ‘veel geld voor weinig telefoon’.

  Cenobyte mag lekker zijn eigen keuzes maken, doe ik ook.

 • Profielfoto
  RhB-Mikey

  Ik word er ongesteld van deze kleur