‘iPhone krijgt in 2019 drie cameralenzen’

Door: Raymon Mens - 6 reacties
Afbeelding: Pexels

De iPhone 7 Plus was in 2016 het eerste toestel dat twee cameralenzen kreeg, maar dat is blijkbaar niet genoeg meer. Naar verluidt is Apple van plan om de iPhone in 2019 uit te rusten met maar liefst drie cameralenzen.

Dat claimt de wisselend betrouwbare website Economic Daily News (EDN). Volgens het Taiwanese blog bestaat de derde lens uit zes elementen en moet zoomen tot 5x mogelijk worden.

Zooooommmmm

Momenteel kan een iPhone met twee lenzen maximaal 2x optisch zoomen. Een derde lens zou de optische zoomfunctie dus aanzienlijk kunnen verbeteren en dat is altijd welkom. Digitale zoom zorgt namelijk voor een sterk verminderde fotokwaliteit. EDN zegt van bronnen binnen Apple’s vaste leverancier Foxconn gehoord te hebben dat de drievoudige camera inmiddels getest word.

Huawei doet het al

Apple is niet de eerste fabrikant die aan drie cameralenzen denkt. Huawei heeft met in zijn onlangs onthulde P20 Pro al werkelijkheid gemaakt. Dat werkt als volgt: de P20 Pro heeft een 40-megapixel kleurensensor die gebruikt wordt voor de details en de kleuren. Een 20-megapixel zwart-witsensor moet ervoor zorgen dat de camera grote contrasten en veel licht kan vastleggen. Tot slot is er een 8-megapixelcamera met 3x zoomlens die, je verwacht het niet, wordt gebruikt om te zoomen.

Huawei P20 Pro met drie cameralenzen
De Huawei P20 Pro heeft al een drievoudige camera – Klik/tap voor groter.

De Chinese fabrikant kan hiermee 5x ‘dynamische zoom’ toepassen. Dat is een mix tussen optische en digitale zoom en volgens onze collega’s van Want.nl erg indrukwekkend.

Eerst op naar de 2018 iPhone

EDN heeft verder weinig details, maar die komen ongetwijfeld later boven water. We gaan eerst op naar september. Dan onthult Apple naar verluidt niet alleen een nieuwe iPhone X, maar ook een grotere 6,5-inch iPhone X Plus. Daarnaast zou er aan een nieuw, goedkoper toestel gewerkt worden. Dat krijgt wel Face ID en het ontwerp van de iPhone X, maar heeft een LCD-scherm en geen OLED.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  wensink

  Als ze er nou 4 doen, op alle hoeken 1, dan ligt hij eindelijk weer stabiel op tafel.
  Maar zonder gekheid, 3 camera’s, is dat niet wat overdreven? Het ontwerp lijkt me er ook niet mooier op worden..

 • Profielfoto
  Antaeus

  Ik wil er 16

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Zo gek is die wens niet.

  Anyway… zo’n beetje elke smartphone krijgt standaard al twee lenzen. Dus als je nog een beetje het voortouw wilt nemen, dan prak je er maar drie in.

  Je kunt natuurlijk ook zorgen dat lens twee (of één) ‘gewoon’ sterker optisch kan zoomen, maar dat zie je aan de buitenkant niet. Dus daar verdien je minder punten mee op de ‘patser’-schaal.

   

 • Profielfoto
  steveb

  Er was een Tijd geleden de idee om van een dubbele camera baar 4voudig te gaan. Waarom nu 3?

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Mijn D850 hangt binnenkort in de bomen, kan niet meer aan de iPhone 2019 tippen.
  Even serieus, de kwaliteit is verdraaid goed tegenwoordig, die van de 7 is al super, maar als ik kijk naar de iPhone X van mijn vrouw zie je dat het al weer een stuk beter is.
  Mooi die ontwikkeling in ieder geval.

 • Profielfoto
  Brainy

  Mijn iPhone heeft al 3 camera’s, 1 aan de voorkant en twee aan de achterkant