Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 april 2018

‘iPhone krijgt in 2019 drie cameralenzen’

De iPhone 7 Plus was in 2016 het eerste toestel dat twee cameralenzen kreeg, maar dat is blijkbaar niet genoeg meer. Naar verluidt is Apple van plan om de iPhone in 2019 uit te rusten met maar liefst drie cameralenzen.

Dat claimt de wisselend betrouwbare website Economic Daily News (EDN). Volgens het Taiwanese blog bestaat de derde lens uit zes elementen en moet zoomen tot 5x mogelijk worden.

Zooooommmmm

Momenteel kan een iPhone met twee lenzen maximaal 2x optisch zoomen. Een derde lens zou de optische zoomfunctie dus aanzienlijk kunnen verbeteren en dat is altijd welkom. Digitale zoom zorgt namelijk voor een sterk verminderde fotokwaliteit. EDN zegt van bronnen binnen Apple’s vaste leverancier Foxconn gehoord te hebben dat de drievoudige camera inmiddels getest word.

Huawei doet het al

Apple is niet de eerste fabrikant die aan drie cameralenzen denkt. Huawei heeft met in zijn onlangs onthulde P20 Pro al werkelijkheid gemaakt. Dat werkt als volgt: de P20 Pro heeft een 40-megapixel kleurensensor die gebruikt wordt voor de details en de kleuren. Een 20-megapixel zwart-witsensor moet ervoor zorgen dat de camera grote contrasten en veel licht kan vastleggen. Tot slot is er een 8-megapixelcamera met 3x zoomlens die, je verwacht het niet, wordt gebruikt om te zoomen.

De Huawei P20 Pro heeft al een drievoudige camera – Klik/tap voor groter.

De Chinese fabrikant kan hiermee 5x ‘dynamische zoom’ toepassen. Dat is een mix tussen optische en digitale zoom en volgens onze collega’s van Want.nl erg indrukwekkend.

Eerst op naar de 2018 iPhone

EDN heeft verder weinig details, maar die komen ongetwijfeld later boven water. We gaan eerst op naar september. Dan onthult Apple naar verluidt niet alleen een nieuwe iPhone X, maar ook een grotere 6,5-inch iPhone X Plus. Daarnaast zou er aan een nieuw, goedkoper toestel gewerkt worden. Dat krijgt wel Face ID en het ontwerp van de iPhone X, maar heeft een LCD-scherm en geen OLED.

Reageer op artikel:
‘iPhone krijgt in 2019 drie cameralenzen’
Sluiten