iPhone’s 2018-modellen hebben een revolutionaire A12 chip

Over vijf maanden onthult Apple de iPhones van 2018. Er wordt al veel gespeculeerd over de drie nieuwe modellen die hun entree gaan maken, waaronder twee iPhones met OLED-displays. De geruchtenmolen gaat door en het laatste nieuws luidt dat Apple met een nieuwe feature komt die Android niet snel zal kopiëren.

De iPhone 8 en iPhone X werken op een A11 Bionic processor, maar volgens de laatste berichtgeving zal Apple de nieuwe iPhone-modellen uitrusten met een revolutionaire chip. Het gaat om de A12 processor, de eerste mobiele chip geproduceerd op een 7 nanometer prodecé.

TSMC’s 7 nanometer chip

Apple moet elk jaar blijven concurreren met Android-fabrikanten om relevant te blijven, maar het ziet ernaar uit dat de nieuwe A12 processor ongeëvenaard zal zijn op het gebied van snelheid en efficiëntie. De chip zou volgens Digitimes worden ontwikkeld door het Taiwanese Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). Deze chips worden geïmplementeerd in de drie nieuwe iPhones die hun opmars gaan maken.

iPhone X A12 chip 7nm
klik/tap voor vergroten

De 7nm A12 chip is volgens kenners vele malen sneller dan de Snapdragon 845 en Exynos 9810 van de Galaxy S9. Op papier was de 10 nanometer A11 Bionic chip dat echter ook, maar bleek het dat de Galaxy S9 in de praktijk toch iets sneller werkte dan de iPhone X. Dit had ook te maken met de limitatie die iOS 11 op de performance legde. Apple tracht met de nieuwe TMSC processoren een optimale iOS 12 ervaring te bieden.

Winstgevend

Digitimes meldt in hun bericht dat de 7nm processor van TSMC winstgevend zou zijn voor het bedrijf. De chipmaker heeft de productie van de processor al opgevoerd om een tweede levering te kunnen realiseren. Hiermee is Apple een grote klant geworden. TSMC heeft echter nog niet gemeld dat al hun chips vanaf nu 7 nanometer groot zullen zijn. Apple concurreert in ieder geval met de nieuwst ontwikkeling op het gebied van mobiele chips, de nieuwe Exynos en Snapdragon processoren verschijnen namelijk pas in 2019.

Reageer op artikel:
iPhone’s 2018-modellen hebben een revolutionaire A12 chip
Sluiten