Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 april 2018
Leestijd: 1 minuut

‘iOS 12 werkt ook nog op iPhone 5s’

Ieder jaar brengt Apple een nieuwe iOS-versie uit en wordt ondersteuning voor een oud iPhone-model beëindigd. Maar dit jaar zou dat wel eens anders kunnen zijn, want het lijkt erop dat iOS 12 ook nog op de iPhone 5s werkt.

Dat blijkt in ieder geval uit code in WebKit, dat is de achterliggende engine die Safari op iOS en macOS gebruikt. Uit logbestanden blijkt dat iOS 12 op een iPhone 5s wordt wordt getest. Omdat WebKit open source is, kunnen die logbestanden ingezien worden.

Vijf jaar updates voor iPhone 5s

De iPhone 5s kwam in 2013 op de markt en met een update naar iOS 12, heeft het toestel maar liefst vijf jaar volledige software-updates. Dat doen Android-fabrikanten Apple niet na. Het toestel heeft slechts 1GB RAM-geheugen, maar dat heeft de iPhone 6 ook en die zou zeker nog een update krijgen.

Klik/tap voor groter.

iOS 12: kwaliteit en snelheid eerst

iOS 12 wordt naar verluidt een beetje vreemde eend in de bijt. Tot nu toe focuste Apple zich ieder jaar op het toevoegen van nieuwe functies, maar dit jaar zou de focus liggen op kwaliteit en stabiliteit. De afgelopen tijd was er veel kritiek op de prestaties van iOS 11 op voornamelijk oudere toestellen. Het verbeteren van de prestaties van de iPhone zou in iOS 12 de meeste aandacht krijgen.

Apple heeft een aantal vernieuwingen geschrapt, waaronder een grote vernieuwing van het homescreen. Ook grote verbeteringen aan apps als mail en foto’s zijn naar verluidt uitgesteld tot 2019. Apple zou wel werken aan verbeteringen op het gebied van augmented reality, health en ouderlijk toezicht.

De onthulling van iOS 12 vindt plaats tijdens de WWDC 2018, dat is van 4 tot en met 8 juni 2018. De keynote met vernieuwingen is op 4 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iOS 12 werkt ook nog op iPhone 5s’
Sluiten