Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 april 2018

iOS 12 en macOS 10.14 worden al volop door Apple getest

Over iets meer dan een maand barst WWDC 2018 los. Apple toont ons tijdens zijn jaarlijkse bijeenkomst voor ontwikkelaars de toekomst van onder andere iOS en macOS. Vandaag laten iOS 12 en maOS 10.14 zich al even zien. De nieuwe software-updates worden al door Apple getest.

Onze collega’s van 9to5Mac zien een groeiend aantal bezoeken aan hun site met apparaten die de toekomstige besturingssystemen gebruiken. Het begon met enkele sporadische bezoeken aan het begin van het jaar. Sinds maart worden iOS 12 en macOS 10.14 duidelijk meer gebruikt.

Aantal tests wordt opgevoerd

Ook andere sites zien dit verschijnsel. Wij hadden slechts enkele hits vanaf iOS 12 en nog helemaal niet vanaf macOS 10.14, maar bij Amerikaanse sites verschijnen de nieuwe besturingssystemen al volop in de statistieken. Dat is niet helemaal verrassend, want Apple zal nu WWDC 2018 nadert de software steeds intensiever testen.

Klik/tap voor groter.

iOS 12 en macOS 10.14: focus op kwaliteit

Wat voor nieuwigheden iOS 12 en macOS 10.14 brengen is op moment van schrijven nog onbekend. Eerder bleek al dat Apple zich in de nieuwe versies van het besturingssysteem voor de iPhone, iPad en Mac vooral op stabiliteit en snelheid focust. Een grote vernieuwing van het homescreen van iOS 12 zou zijn geschrapt. Ook grote verbeteringen aan apps als mail en foto’s zijn naar verluidt uitgesteld tot 2019. Apple zou wel werken aan verbeteringen op het gebied van augmented reality, health en ouderlijk toezicht. Het verbeteren van de prestaties van de iPhone zou in iOS 12 de meeste aandacht krijgen.

Daarnaast werkt Apple aan universele apps voor iOS en Mac. Het wordt waarschijnlijk mogelijk om iPad-apps op de Mac te draaien, dat is een makkelijk startpunt omdat die vaak al gemaakt zijn met een groter scherm in gedachten. Wat ons betreft een prima idee. WWDC 2018 is van 4 tot en met 8 juni 2018.

Reageer op artikel:
iOS 12 en macOS 10.14 worden al volop door Apple getest
Sluiten