iOS 12 en macOS 10.14 worden al volop door Apple getest

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Over iets meer dan een maand barst WWDC 2018 los. Apple toont ons tijdens zijn jaarlijkse bijeenkomst voor ontwikkelaars de toekomst van onder andere iOS en macOS. Vandaag laten iOS 12 en maOS 10.14 zich al even zien. De nieuwe software-updates worden al door Apple getest.

Onze collega’s van 9to5Mac zien een groeiend aantal bezoeken aan hun site met apparaten die de toekomstige besturingssystemen gebruiken. Het begon met enkele sporadische bezoeken aan het begin van het jaar. Sinds maart worden iOS 12 en macOS 10.14 duidelijk meer gebruikt.

Aantal tests wordt opgevoerd

Ook andere sites zien dit verschijnsel. Wij hadden slechts enkele hits vanaf iOS 12 en nog helemaal niet vanaf macOS 10.14, maar bij Amerikaanse sites verschijnen de nieuwe besturingssystemen al volop in de statistieken. Dat is niet helemaal verrassend, want Apple zal nu WWDC 2018 nadert de software steeds intensiever testen.

iOS 1 macOS 10.14
Klik/tap voor groter.

iOS 12 en macOS 10.14: focus op kwaliteit

Wat voor nieuwigheden iOS 12 en macOS 10.14 brengen is op moment van schrijven nog onbekend. Eerder bleek al dat Apple zich in de nieuwe versies van het besturingssysteem voor de iPhone, iPad en Mac vooral op stabiliteit en snelheid focust. Een grote vernieuwing van het homescreen van iOS 12 zou zijn geschrapt. Ook grote verbeteringen aan apps als mail en foto’s zijn naar verluidt uitgesteld tot 2019. Apple zou wel werken aan verbeteringen op het gebied van augmented reality, health en ouderlijk toezicht. Het verbeteren van de prestaties van de iPhone zou in iOS 12 de meeste aandacht krijgen.

Daarnaast werkt Apple aan universele apps voor iOS en Mac. Het wordt waarschijnlijk mogelijk om iPad-apps op de Mac te draaien, dat is een makkelijk startpunt omdat die vaak al gemaakt zijn met een groter scherm in gedachten. Wat ons betreft een prima idee. WWDC 2018 is van 4 tot en met 8 juni 2018.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Spinozo

  Kwaliteit is prima, gewoon volle bak doorknallen! Ik heb nooit problemen en die sporadische missers zijn vaak snel opgelost. Prima toch?

 • Profielfoto
  Niels

  Niet meer dan logisch, verdere speculaties zijn glazen bolwerk. We zien het wel tijdens WWDC.

 • Profielfoto
  polansky

  We zullen het wel horen.
  Ik kijk op een productiemachine toch liever even de kat uit de boom en schakel pas over als ik weet dat mijn randapparatuur en software correct werken. Meestal is dat pas bij de eerste ‘dot’ release.

 • Profielfoto
  Bart119

  Mooi zo, laat ze maar volop en zeer uitgebreid testen.

   

  iOS 11 en MacOS 10.13 draaien eindelijk snel&stabiel na maanden ellende in het begin, en dat zou ik graag bij toekomstige updates zo houden.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Ik snap eigenlijk niet waarom Apple het 10. niet skipt. macOS 14 is toch prima naam?

  Apple mag wat mij betreft wel even een Snow Leopard’tje doen: poets de boel eens even goed op. Flikker legacy meuk eruit en trek de boel even wat gelijk met de apps op iOS. macOS vind ik echt achter lopen en ik zie weer veel beachballs.

  Ook is het niet meer zo consistent als het ooit was.

 • Profielfoto
  iGuy

  iAmRenzo op 20 april 2018 09:38
  Ik snap eigenlijk niet waarom Apple het 10. niet skipt. macOS 14 is toch prima naam?

  Apple mag wat mij betreft wel even een Snow Leopard’tje doen: poets de boel eens even goed op. Flikker legacy meuk eruit en trek de boel even wat gelijk met de apps op iOS. macOS vind ik echt achter lopen en ik zie weer veel beachballs.

  Ook is het niet meer zo consistent als het ooit was.

  Dat ben ik wel met je eens inderdaad. Er zitten soms best wel wat slordigheden in, wat je in mijn ogen makkelijk kunt voorkomen (startscherm is andere resolutie, trage screensaver Arabesque). Ook zou ik een aantal voorgeïnstalleerde apps liever zelf willen selecteren (zoals met iMovie en consorten het geval is), of op z’n minst kunnen verbergen in het app overzicht. Wie gebruikt er nou mission control door op het programma icoontje te klikken via de applicaties map? Daarnaast heb ik een aantal nooit aangeraakt, zoals DVD player (geen cd-drive), chess, dictionary en reminders. Het zit niet in de weg, maar voegt ook helemaal niks toe. Less is more in dit geval.