iOS 11.3 maakt jongleren met App Store-accounts overbodig

Door: Raymon Mens - 9 reacties
Apps App Store Algemeen
(Afbeelding: Apple)

Gebruik je verschillende App Store-accounts op één iOS-apparaat? Dan gaat een kleine, nieuwe functie in iOS 11.3 je een hoop tijd besparen. Het downloaden en updaten van apps die van verschillende Apple ID’s komen is namelijk een stuk makkelijker geworden.

Voorheen moest je voor iedere update die niet via het huidige ingelogde Apple ID geïnstalleerd werd opnieuw inloggen. Met iOS 11.3 is dat niet langer nodig. Na het installeren van een app met een ander Apple ID, hoef je het wachtwoord niet langer in te voeren bij updates.

Updates zonder inloggen

Dit is vooral praktisch voor mensen die een buitenlands Apple ID hebben voor bepaalde apps. Soms delen vrienden ook apps door op elkaars Apple ID in te loggen. Dat leverde tot nu toe altijd problemen met updates op, maar die zijn nu verleden tijd. Met iOS 11.3 krijg je altijd updates, zelfs als je niet aan bent gemeld op het account dat de app geïnstalleerd heeft.

iOS 11.3 werd eind maart uitgebracht en brengt naast deze kleine verbetering nog een hoop vernieuwingen. Zo zijn er nieuwe animoji voor de iPhone X, krijg je duidelijker inzicht in de staat van je accu en wordt je locatie bij noodoproepen nauwkeuriger doorgegeven. Op AirPlay 2 moet je nog even wachten, dat komt naar alle waarschijnlijkheid in iOS 11.4.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Spinozo

  Handig, nu kan je dus al je apps aan iemand anders geven door eenmalig in te loggen en alles te downloaden. Is dit de nekslag voor betaalde apps en verhuist alles nu naar een abo model?

 • Profielfoto
  html-junky

  Eindelijk! Alhoewel het mensen hun eigen schuld is als ze verschillende Apple ID’s gebruiken is dit toch wel een aangename verandering

 • Profielfoto
  Shmoo

  Domheid regeert, altijd al zo geweest. Het heet alleen vanuit de omgekeerde visie, klant is koning.

   

 • Profielfoto
  MrJvG

  html-junky op 3 april 2018 13:20
  Eindelijk! Alhoewel het mensen hun eigen schuld is als ze verschillende Apple ID’s gebruiken is dit toch wel een aangename verandering

  Nou dat is wel erg kort door de bocht.
  Voor het hele iCloud gebeuren had ik al een App Store account. Inmiddels ben ik al wat jaartjes over op iCloud maar zo nu en dan heb ik toch nog wel een update wat ik heb gekocht op een oud App Store account.

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Idd kort door de bocht, het is juist vreemd dat je nog steeds niet 2 accounts kan samenvoegen. Vroeger kon je gewoon een gebruikersnaam zonder extensie registreren, ik zit ook met 2 accounts. Dit maakt het iig een stuk makkelijker als zou het samenvoegen echt de oplossing zijn.

 • Profielfoto
  xaddict

  @Maverick: exact

  Overigens zou dit een goede stap richting multi-account kúnnen zijn op iPad ??

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Dat is mooi, ik heb naast mijn NL account een Amerikaans en een Engels account, gewoon voor apps en muziek die hier niet te koop zijn. Welkome aanvulling dus.

 • Profielfoto
  Imade

  Handig, ik gebruik bijvoorbeeld een US en UK account ivm DIRECTV NOW en BBC iPlayer.

  updaten gaat nu dus veel makkelijker.

 • Profielfoto
  Tegenwind

  Hoop dat dit idd een nieuwe feature is en geen bug die later weer wordt ‘opgelost’ ?