Raymon Mens
Raymon Mens App Store 11 april 2018

Instagram lanceert portretmodus en nieuwe mentions

De iPhone heeft sinds 2016 een portretmodus waarmee mensen en objecten met een scherptediepte-effect kunnen worden uitgelicht. Een iPhone 7 Plus met dubbele camera is vereist. Instagram brengt vandaag een soortgelijk effect naar veel meer iPhones.

De Instagram-app bevat nu namelijk een eigen focus-modus. Daarnaast is er een nieuwe manier om met behulp van mentions aandacht van andere gebruikers te trekken in je Stories.

Portretmodus Instagram gebruiken

Om het focus-effect te gebruiken, heb je minimaal versie 39.0 van de app voor iOS nodig. Ook is een iPhone SE, 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus of X vereist. Je kunt de portretmodus vinden in de onderste balk met effecten. Focus staat tussen Boomerang en Superzoom in. Het effect wordt softwarematige toegepast, daardoor is het alleen goed bruikbaar op gezichten.

Apple’s portretmodus gebruikt de twee lenzen van de iPhone Plus en zal daarom altijd betere resultaten behalen, maar Instagram doet het ook niet slecht. Het werkt niet op objecten, dat komt omdat gezichtsherkenning gebruikt wordt.

Focus mode (links) en mention stickers (rechts) – Klik/tap voor groter.

Nieuwe mention stickers in Stories

Zeker weten dat iemand je Story ziet? Dan is er nu de mogelijkheid om iemand te taggen. Instagram doet dit met nieuwe mention-stickers. Die werken net als alle andere stickers op het sociale netwerk, maar laten je een @naam van iemand invoeren. Je story zal vervolgens tussen de meldingen van degene die getagd is verschijnen. Je kunt meerdere mensen in één foto taggen en de mention stickers zijn in drie varianten beschikbaar.

Reageer op artikel:
Instagram lanceert portretmodus en nieuwe mentions
Sluiten