Raymon Mens
Raymon Mens App Store 3 april 2018

Instagram niet langer op de Apple Watch

Instagram ondersteunt de Apple Watch niet langer. De watchOS-app van het sociale netwerk dat zich vooral op foto’s richt is verwijderd in versie 39 van de iOS-app die zondagavond uit werd gebracht.

De Instagram-app werkte redelijk autonoom op de Apple Watch. Het was mogelijk om foto’s in je feed te bekijken, liken en de laatste activiteit te zien. Nu zijn er alleen nog interactieve notificaties.

Technisch niet meer bij de tijd

De Instagram-app voor Apple Watch was nog gemaakt met de SDK voor watchOS 1. Apple accepteert vanaf 1 april alleen nog maar Apple Watch-apps die minimaal voor watchOS 2 zijn gemaakt. Instagram wil de ontwikkeling niet voortzetten en heeft daarom de stekker uit zijn watchOS-app getrokken.

Instagram op Apple Watch – Klik/tap voor groter.

In een persverklaring zegt het sociale netwerk dat in 2012 door Facebook werd gekocht: “We willen gebruikers de beste ervaring met hun Apple-producten bieden. Gebruikers met een Apple Watch kunnen echter blijven profiteren van een geweldige Instagram-ervaring via interactieve notificaties.”

Steeds minder Apple Watch-apps

Instagram is niet de eerste grote speler die de stekker uit zijn Apple Watch-app trekt. Een maand geleden besloot zakelijke chat-app Slack het watchOS-platform te verlaten en alleen nog interactieve notificaties te bedien. Eerder verdwenen eBay, Amazon, Google Maps en Twitter al van het slimme horloge.

Hoewel de Apple Watch zelf vrij volwassen is, zijn de functies die ontwikkelaars kunnen gebruiken beperkt. Google Maps was ooit op de Apple Watch beschikbaar, maar kon door beperkingen in de watchOS SDK slechts beperkt functioneren. Naar verluidt komt Apple in watchOS 5 met een nieuwe API die het mogelijk maakt om muziek te streamen.

Spotify zou een van de eerste Apple Watch-apps zijn die daar gebruik van gaat maken. Of de Apple Watch ooit een platform wordt dat op meer dan interactieve notificaties drijft, blijft echter de vraag.

Reageer op artikel:
Instagram niet langer op de Apple Watch
Sluiten