Instagram niet langer op de Apple Watch

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Instagram ondersteunt de Apple Watch niet langer. De watchOS-app van het sociale netwerk dat zich vooral op foto’s richt is verwijderd in versie 39 van de iOS-app die zondagavond uit werd gebracht.

De Instagram-app werkte redelijk autonoom op de Apple Watch. Het was mogelijk om foto’s in je feed te bekijken, liken en de laatste activiteit te zien. Nu zijn er alleen nog interactieve notificaties.

Technisch niet meer bij de tijd

De Instagram-app voor Apple Watch was nog gemaakt met de SDK voor watchOS 1. Apple accepteert vanaf 1 april alleen nog maar Apple Watch-apps die minimaal voor watchOS 2 zijn gemaakt. Instagram wil de ontwikkeling niet voortzetten en heeft daarom de stekker uit zijn watchOS-app getrokken.

Instagram Apple Watch
Instagram op Apple Watch – Klik/tap voor groter.

In een persverklaring zegt het sociale netwerk dat in 2012 door Facebook werd gekocht: “We willen gebruikers de beste ervaring met hun Apple-producten bieden. Gebruikers met een Apple Watch kunnen echter blijven profiteren van een geweldige Instagram-ervaring via interactieve notificaties.”

Steeds minder Apple Watch-apps

Instagram is niet de eerste grote speler die de stekker uit zijn Apple Watch-app trekt. Een maand geleden besloot zakelijke chat-app Slack het watchOS-platform te verlaten en alleen nog interactieve notificaties te bedien. Eerder verdwenen eBay, Amazon, Google Maps en Twitter al van het slimme horloge.

Hoewel de Apple Watch zelf vrij volwassen is, zijn de functies die ontwikkelaars kunnen gebruiken beperkt. Google Maps was ooit op de Apple Watch beschikbaar, maar kon door beperkingen in de watchOS SDK slechts beperkt functioneren. Naar verluidt komt Apple in watchOS 5 met een nieuwe API die het mogelijk maakt om muziek te streamen.

Spotify zou een van de eerste Apple Watch-apps zijn die daar gebruik van gaat maken. Of de Apple Watch ooit een platform wordt dat op meer dan interactieve notificaties drijft, blijft echter de vraag.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  koolenboer

  Prima! Hoe minder Zuckerberg shit op mijn iPhone / Apple Watch hoe beter.

 • Profielfoto
  BlueSky

  Je kan al die zuckerberg-shit ook gewoon niet installeren….

 • Profielfoto
  monty python

  BlueSky op 3 april 2018 08:21
  Je kan al die zuckerberg-shit ook gewoon niet installeren….

  Jammer genoeg is zelfs dat niet meer voldoende om uit hun vizier te blijven …

 • Profielfoto
  Shmoo

  Pfffffffff…. Lieve mensjes toch.

   

  Dit is alleen maar een hele goede ontwikkeling. Meer en meer serieuze apps zouden hun apps moeten verwijderen van dit platform zodat het voor Apple nog duidelijker wordt dat fancy horloges niet de oplossing zijn maar gezondheid en activiteit de primaire focus van het ding moet worden.

   

   

   

   

 • Profielfoto
  queenfan

  Ik zal het niet missen, was sowieso een draak van een app. Hopelijk komen er nu meer aaps die wel iets toevoegen.

  Twitter, Instagramm, Snapchat, Facebook enz. is gewoon onzinnig om te bekijken op een smartwatch.

 • Profielfoto
  koolenboer

  Twitter, instagram, Snapchat, Facebook enz. zijn überhaupt onzinnige bezigheden. Kijk naar het straatbeeld. Iederen met zijn kromme nek naar dat schermpje. De smartphone is een handig ding maar het heeft ons asocialer gemaakt dan ooit. Maar dat os weer een andere discussie 🤐