Raymon Mens
Raymon Mens App Store 13 april 2018
Leestijd: 1 minuut

iMovie is sneller en eindelijk klaar voor de iPhone X

Apple heeft iMovie een langverwachte update gegeven. De app voor videobewerking op iPhone en iPad ondersteunt nu eindelijk het grote scherm van de iPhone X. Daarnaast zijn de prestaties aanzienlijk verbeterd.

De speed boost in iMovie is vooral te merken op iOS-apparaten met een A10-chip of nieuwer. Denk aan de iPhone 7, iPad Pro of iPad 2018. Apple gebruikt nu namelijk Metal voor het renderen van effecten en exporteren van bestanden. Hierdoor kan iMovie de GPU veel directer aanspreken.

Effecten en exporteren met Metal

Dat iPhone X-ondersteuning even op zich liet wachten, heeft waarschijnlijk te maken met de overstap naar Metal. Het is niet bijzonder veel werk om een applicatie aan het hogere scherm aan te passen, maar alle effecten en renderprocessen herschrijven is een hele klus. Voor intensieve gebruikers van de app was het dus het wachten waard.

Nog niet alle Apple-apps klaar voor iPhone X

Door de iMovie-update zijn bijna alle Apple-apps geoptimaliseerd voor iPhone X, maar niet allemaal. De iTunes Remote, Trailers-app, AirPort Utility en Logic Remote zijn nog niet bijgewerkt. Deze apps moeten het meer dan een half jaar na de onthulling van de iPhone X nog steeds doen met zwarte balken. De reden laat zich raden: Apple heeft waarschjnlijk geen ontwikkelaar die zich full-time bezighoudt met deze apps. Wachten is daarom je enige optie.

Onze eigen OMT-app is al enige tijd klaar voor de iPhone X en krijgt dit jaar een redesign dat beter aansluit op de nieuwe site.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iMovie is sneller en eindelijk klaar voor de iPhone X
Sluiten