IKEA brengt eigen Bluetooth-speakers uit

Door: Raymon Mens - 9 reacties

IKEA is al lang niet meer van de meubels alleen. Het Zweedse woonwarenhuis kwam vorig jaar met eigen, slimme lampen onder de naam TRADFRI. Nu is zijn er ook Bluetooth-speakers onder de naam ENEBY.

Het gaat om twee modellen. Het eerste model, de ENEBY 20, kost € 49,99 en bevat een woofer van 15W en tweeter van 5W. Het tweede model, de ENEBY 30, kost € 89,99 en is voorzien van twee woofers van 15W en tweeter van 10W.

IKEA ENEBY is niet slim, wel handig

De speakers zijn niet slim, dat wil zeggen dat ze geen mogelijkheid tot stembediening hebben, maar er zijn wel andere handigheidjes. Zo kunnen de Bluetooth-speakers van IKEA zowel in huis als onderweg gebruikt worden. Er is namelijk een accupack te koop waarmee je acht tot tien uur onderweg van muziek kunt genieten. De kleine versie bevat ook een handvat zodat je ‘m kunt dragen.

Het design is rechthoekig en minimalistisch. De speakers hebben slechts één knop aan de voorkant. Die doet niet alleen dienst als een aan- en uitknop, maar kan ook gebruikt worden om het volume en de lage- en hoge tonen aan te passen. Naast Bluetooth streaming, kunnen de speakers ook audio ontvangen via een minijack-ingang.

Nog niet in Nederland verkrijgbaar

IKEA ENEBY is nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar gezien er al een Nederlandse handleiding beschikbaar is, kan dat niet al te lang duren. Momenteel worden de speakers in onder andere de VS, UK, Duitsland en Italië verkocht. De prijzen in Italië zijn respectievelijk € 49,99 en € 89,99.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik vind ze mooi.

  Waar zijn de ondertitels als je ze nodig hebt?

  https://youtu.be/oeO-0d1XsDY

 • Profielfoto
  tjerk

  Ik kocht een homepod voor de audiokwaliteit, maar ben echt onder de indruk van het gebruiksgemak en functionaliteit van Siri. Wat een apparaat!

 • Profielfoto
  Pjerke

  Sinds wanneer hebben woofers en tweeters een vermogen?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik denk dat er wordt gedoeld op de belastbaarheid van beide.

 • Profielfoto
  Shmoo

  tjerk op 10 april 2018 12:54
  Ik kocht een homepod voor de audiokwaliteit, maar ben echt onder de indruk van het gebruiksgemak en functionaliteit van Siri. Wat een apparaat!

  Ga maar even op het tapijt liggen dan kom ik je aaien!

   

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik vind ze erg leuk gemaakt.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Handig is het nieuwe slim.

 • Profielfoto
  tuuur

  Sinds ze stroom verbruiken @Pjerke ?‍♂️?

 • Profielfoto
  EagerB0bNerd

  Dat stoffen frontje is wel een aardig detail, al hadden ze het er wel wat mooier op mogen zetten met die kleine kinderhandjes. Maar ja, het kost ook weinig.

  Als we dan toch voor een retro tweed stofje gaan dan liever deze: http://www.ruarkaudio.com/products/mr1-bluetooth-speaker-system