Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 10 april 2018
Leestijd: 1 minuut

IKEA brengt eigen Bluetooth-speakers uit

IKEA is al lang niet meer van de meubels alleen. Het Zweedse woonwarenhuis kwam vorig jaar met eigen, slimme lampen onder de naam TRADFRI. Nu is zijn er ook Bluetooth-speakers onder de naam ENEBY.

Het gaat om twee modellen. Het eerste model, de ENEBY 20, kost € 49,99 en bevat een woofer van 15W en tweeter van 5W. Het tweede model, de ENEBY 30, kost € 89,99 en is voorzien van twee woofers van 15W en tweeter van 10W.

IKEA ENEBY is niet slim, wel handig

De speakers zijn niet slim, dat wil zeggen dat ze geen mogelijkheid tot stembediening hebben, maar er zijn wel andere handigheidjes. Zo kunnen de Bluetooth-speakers van IKEA zowel in huis als onderweg gebruikt worden. Er is namelijk een accupack te koop waarmee je acht tot tien uur onderweg van muziek kunt genieten. De kleine versie bevat ook een handvat zodat je ‘m kunt dragen.

Het design is rechthoekig en minimalistisch. De speakers hebben slechts één knop aan de voorkant. Die doet niet alleen dienst als een aan- en uitknop, maar kan ook gebruikt worden om het volume en de lage- en hoge tonen aan te passen. Naast Bluetooth streaming, kunnen de speakers ook audio ontvangen via een minijack-ingang.

Nog niet in Nederland verkrijgbaar

IKEA ENEBY is nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar gezien er al een Nederlandse handleiding beschikbaar is, kan dat niet al te lang duren. Momenteel worden de speakers in onder andere de VS, UK, Duitsland en Italië verkocht. De prijzen in Italië zijn respectievelijk € 49,99 en € 89,99.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
IKEA brengt eigen Bluetooth-speakers uit
Sluiten