Jan de Raab
Jan de Raab App Store 24 april 2018

Gratis javascript leren op je iPhone dankzij Google

Het schrijven van kwalitatief goede code voor onder andere webapplicaties wordt steeds belangrijker. Het gaat allang niet meer om de combinatie van PHP en MySQL, Javascript is steeds populairder aan het worden. Sterker nog, om de interactie met de bezoeker te vergroten is Javascript onmisbaar voor websites. Het leren van Javascript kan echter prijzig zijn. Google’s startup, Area 120 internal incubator, brengt hier met de lancering van de mobiele app Grasshopper verandering in.

Google’s startup: Area 120

Met de toename van het gebruik van Javascript (niet te verwarren met Java) neemt ook de belangstelling voor Javascript toe. Het gaat dan niet zo zeer om de professionals, maar ook om bijvoorbeeld webshop eigenaren. Met name WordPress maakt veel gebruik van Javascript. Een degelijke basiskennis van Javascript is dan ook voor meerdere doelgroepen wenselijk.

Grasshopper leert je Javascript

Met de komst van Grasshopper valt er een grote drempel weg om je hierin te verdiepen. Uiteraard kan je een keuze maken uit tal van aanbieders zoals Udemy, Codecademy, Udacity, en de bekende  Khan Academy om je op te helpen in de wereld van programmeertalen. Het bijzondere aan Grasshopper is de beschikbaarheid op zowel het Android platform, alsmede iOS. Iedereen die dus beschikt over een smartphone of iPhone kan er zijn of haar voordeel mee doen.

Javascript Computer Code ontwikkelaars
Javascript Computer Code – klik/tap voor groter

Educatieve benadering met aandacht voor ontspanning

De Grasshopper app stelt de gebruiker in staat om de basis van Javascript onder de knie te krijgen door het voorschotelen van verschillende uitdagingen. Zo krijgt de gebruiker verschillende situaties voorgelegd en dient hij of zij vragen te beantwoorden. De hele opzet van Grasshopper combineert het educatieve aspect met de noodzaak om plezier te hebben met het leren van Javascript.

Is de basiskennis voldoende, dan kan er gekozen worden om de kennis uit te breiden met verschillende vervolgstappen. Hiervoor biedt Coursera verschillende mogelijkheden, de online playground van Grasshopper biedt ook voldoende mogelijkheden.

Reageer op artikel:
Gratis javascript leren op je iPhone dankzij Google
Sluiten