Gratis javascript leren op je iPhone dankzij Google

Door: Jan de Raab - 3 reacties
Javascript Computer Code ontwikkelaars

Het schrijven van kwalitatief goede code voor onder andere webapplicaties wordt steeds belangrijker. Het gaat allang niet meer om de combinatie van PHP en MySQL, Javascript is steeds populairder aan het worden. Sterker nog, om de interactie met de bezoeker te vergroten is Javascript onmisbaar voor websites. Het leren van Javascript kan echter prijzig zijn. Google’s startup, Area 120 internal incubator, brengt hier met de lancering van de mobiele app Grasshopper verandering in.

Google’s startup: Area 120

Met de toename van het gebruik van Javascript (niet te verwarren met Java) neemt ook de belangstelling voor Javascript toe. Het gaat dan niet zo zeer om de professionals, maar ook om bijvoorbeeld webshop eigenaren. Met name WordPress maakt veel gebruik van Javascript. Een degelijke basiskennis van Javascript is dan ook voor meerdere doelgroepen wenselijk.

Grasshopper leert je Javascript

Met de komst van Grasshopper valt er een grote drempel weg om je hierin te verdiepen. Uiteraard kan je een keuze maken uit tal van aanbieders zoals Udemy, Codecademy, Udacity, en de bekende  Khan Academy om je op te helpen in de wereld van programmeertalen. Het bijzondere aan Grasshopper is de beschikbaarheid op zowel het Android platform, alsmede iOS. Iedereen die dus beschikt over een smartphone of iPhone kan er zijn of haar voordeel mee doen.

Javascript Computer Code
Javascript Computer Code – klik/tap voor groter

Educatieve benadering met aandacht voor ontspanning

De Grasshopper app stelt de gebruiker in staat om de basis van Javascript onder de knie te krijgen door het voorschotelen van verschillende uitdagingen. Zo krijgt de gebruiker verschillende situaties voorgelegd en dient hij of zij vragen te beantwoorden. De hele opzet van Grasshopper combineert het educatieve aspect met de noodzaak om plezier te hebben met het leren van Javascript.

Is de basiskennis voldoende, dan kan er gekozen worden om de kennis uit te breiden met verschillende vervolgstappen. Hiervoor biedt Coursera verschillende mogelijkheden, de online playground van Grasshopper biedt ook voldoende mogelijkheden.

Learn Basic Javascript For Free With This Google App

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Webbiker

  Toegevoegd screenshot bij dit artikel is geen ‘native’ Javascript maar good old jQuery. Mag toch hopen dat Grasshopper je direct fatsoenlijk ES6 code leert…

 • Profielfoto
  pruus

  Waarom moet iedereen zo nodig aan het programmeren? En dan ook nog JavaScript en waarvoor? Juist de taalinterface, siri, cortane, Google met de gewenste voorwaarden toevoegen zal logischer zijn.

 • Profielfoto
  jankeesvw

  pruus op 24 april 2018 11:37
  Waarom moet iedereen zo nodig aan het programmeren? En dan ook nog JavaScript en waarvoor? Juist de taalinterface, siri, cortane, Google met de gewenste voorwaarden toevoegen zal logischer zijn.

  Omdat Javascript de grootste programmeertaal is op dit moment: https://insights.stackoverflow.com/survey/2018/#technology