Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 april 2018

Hier is de gouden iPhone X die Apple niet uitbracht

De iPhone X is in tegenstelling tot zijn voorlopers verkrijgbaar in slechts twee kleuren: spacegrijs en zilver. Apple had plande echter wel degelijk een gouden variant, alleen werd die nooit uitgebracht.

Waarom de iPhone X nooit in het goud is verschenen, is onduidelijk. Toch kunnen de de gouden iPhone met Face ID en OLED-scherm voor het eerst aanschouwen. De Amerikaanse telecomwaakhond FCC heeft namelijk foto’s vrijgegeven van het toestel.

Gouden iPhone X verschijnt bij FCC

Alle keuringsrapporten van de FCC zijn openbaar, maar fabrikanten kunnen een extra geheimhoudingsperiode van 6 maanden aanvragen. Voor de iPhone X liep die periode in april af en daarom zijn onderstaande foto’s nu openbaar. De gouden iPhone X heeft typenummer A1903, terwijl de spacegrijze en zilveren iPhone X de typenummers A1865, A1901 en A1902 hebben.

Klik/tap voor groter.

Opvallend is dat de gouden iPhone X een zwarte voorkant heeft. Andere gouden iPhones, zoals de iPhone 7 en iPhone 8 hebben juist een witte voorkant. De verklaring is vrij simpel: de iPhone X heeft bijna geen randen meer en het scherm is van zichzelf zwart. Witte, dunne randen zouden er op een telefoon zonder home-knop waarschijnlijk erg vreemd uitzien.

Klik/tap voor groter.

Komt er ooit een gouden iPhone X?

Het aanvragen van goedkeuring bij de FCC is geen formaliteit. Fabrikanten doen dit alleen met producten die ze echt van plan zijn op de markt te brengen. De gouden iPhone X moet daarom last-minute geschrapt zijn. De reden is onduidelijk, maar mogelijk kampte Apple met productieproblemen. De iPhone X was vlak na lancering erg moeilijk verkrijgbaar en een derde kleur zou het productieproces nog verder kunnen vertragen.

Klik/tap voor groter.

Apple is sowieso vrij conservatief met nieuwe kleuren voor de iPhone X. Zo bracht het bedrijf afgelopen week een iPhone 8 RED uit, maar de iPhone X kreeg geen rode kleur. In september verschijnen weer nieuwe iPhones. Mogelijk krijgt de opvolger (of de opvolgers) van de iPhone X wel in het goud op de markt.

Reageer op artikel:
Hier is de gouden iPhone X die Apple niet uitbracht
Sluiten