Hier is de gouden iPhone X die Apple niet uitbracht

Door: Raymon Mens - 12 reacties
Mac

De iPhone X is in tegenstelling tot zijn voorlopers verkrijgbaar in slechts twee kleuren: spacegrijs en zilver. Apple had plande echter wel degelijk een gouden variant, alleen werd die nooit uitgebracht.

Waarom de iPhone X nooit in het goud is verschenen, is onduidelijk. Toch kunnen de de gouden iPhone met Face ID en OLED-scherm voor het eerst aanschouwen. De Amerikaanse telecomwaakhond FCC heeft namelijk foto’s vrijgegeven van het toestel.

Gouden iPhone X verschijnt bij FCC

Alle keuringsrapporten van de FCC zijn openbaar, maar fabrikanten kunnen een extra geheimhoudingsperiode van 6 maanden aanvragen. Voor de iPhone X liep die periode in april af en daarom zijn onderstaande foto’s nu openbaar. De gouden iPhone X heeft typenummer A1903, terwijl de spacegrijze en zilveren iPhone X de typenummers A1865, A1901 en A1902 hebben.

iPhone X goud
Klik/tap voor groter.

Opvallend is dat de gouden iPhone X een zwarte voorkant heeft. Andere gouden iPhones, zoals de iPhone 7 en iPhone 8 hebben juist een witte voorkant. De verklaring is vrij simpel: de iPhone X heeft bijna geen randen meer en het scherm is van zichzelf zwart. Witte, dunne randen zouden er op een telefoon zonder home-knop waarschijnlijk erg vreemd uitzien.

iPhone X goud 002
Klik/tap voor groter.

Komt er ooit een gouden iPhone X?

Het aanvragen van goedkeuring bij de FCC is geen formaliteit. Fabrikanten doen dit alleen met producten die ze echt van plan zijn op de markt te brengen. De gouden iPhone X moet daarom last-minute geschrapt zijn. De reden is onduidelijk, maar mogelijk kampte Apple met productieproblemen. De iPhone X was vlak na lancering erg moeilijk verkrijgbaar en een derde kleur zou het productieproces nog verder kunnen vertragen.

Gouden iPhone X 003
Klik/tap voor groter.

Apple is sowieso vrij conservatief met nieuwe kleuren voor de iPhone X. Zo bracht het bedrijf afgelopen week een iPhone 8 RED uit, maar de iPhone X kreeg geen rode kleur. In september verschijnen weer nieuwe iPhones. Mogelijk krijgt de opvolger (of de opvolgers) van de iPhone X wel in het goud op de markt.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  iMac Lover

  Jammer dat vond ik nauw een leuke iPhone.

  Ha ik zie, dat nog steeds Facebook Pixel actief is op deze website. En Google Tag Manager.

  Foei Onemorething.nl

   

   

   

 • Profielfoto
  queenfan

  Vind de gouden ook niet mooi

 • Profielfoto
  App69

  “Facebook Pixel actief is op deze website. En Google Tag Manager.”

  Ja, en? Als u zich zo zorgen maakt om uw privacy gooi dan maar je internet buiten. Probleem direct opgelost. Het eeuwige gezeur over uw privacy terwijl surfend op het internet.

 • Profielfoto
  JoopJoopJoop

  @App69,

  Dombo, dat jij hier getoleerd wordt, onbegrijpelijk…

 • Profielfoto
  jd

  App69 op 16 april 2018 12:44
  “Facebook Pixel actief is op deze website. En Google Tag Manager.”

  Ja, en? Als u zich zo zorgen maakt om uw privacy gooi dan maar je internet buiten. Probleem direct opgelost. Het eeuwige gezeur over uw privacy terwijl surfend op het internet.

  Of je gebruikt ghostery…

 • Profielfoto
  ibla

  Het betreft hier wel een Europees model. Hij heeft CE logos. Waarom zou Apple een Europese versie indienen bij een Amerikaanse goedkeuringsinstantie? Ja, ding is natuurlijk identiek aan de andere maar dat zijn een zilveren, zwarte en gouden ook. En die moeten ook apart goedgekeurd worden…

 • Profielfoto
  iMac Lover

  @jd ik heb ghostery ook geïnstalleerd in mijn webrowser

  Terug on topic, zou Apple markt onderzoek hebben gedaan, om een dergelijke gouden iPhone X aan de man te brengen.

  Het is toch heel veel geld voor een telefoon, die maximaal vijf jaar mee gaat kwa iOS updates.

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Ja nu de website niet meer in handen is door drie of vier hobbyisten maar door een privé bedrijf is het van goed naar slecht gegaan. Dus daarom de Facebook pixel.  Ik kom hier alleen nog door jangenlange gewoonte.

  Misschien geeft Tim alleen de gouden iPhone als relatie geschenk aan hoog geplaatste mensen. Die op hun buurt dan weer niet vertrouwen ivm spionage.

 • Profielfoto
  html-junky

  Jongens, deze website is gratis, maar er moet wel geld worden verdiend om dit allemaal draaiende te houden. Waar wordt dit allemaal ingewikkeld?

 • Profielfoto
  Maikelw

  Hmm in het goud vindt ik hem wel wat mooier…

 • Profielfoto
  foursake

  “Jongens, deze website is gratis, maar er moet wel geld worden verdiend om dit allemaal draaiende te houden. Waar wordt dit allemaal ingewikkeld?”

   

  Dus dan mag er betaald worden met mijn privacy? Mensen/websites die nog steeds FB gebruiken kan je toch niet meer serieus nemen tegenwoordig..

 • Profielfoto
  foursake

  Overigens krijg je helemaal geen geld als je een pixel op je site plaatst, dus hoe kom je daarbij html-junky? Je mag jezelf dan wel html-junky noemen maar je hebt volgens mij 0.0 verstand van websites.