Plots zegt Google Maps: “Sla rechtsaf bij de Burger King”

Reizigers stonden perplex toen Google Maps vertelde dat je bij de Burger King af moest slaan richting Park Avenue. Hoe grappig de nieuwste functie binnen de navigatie-app ook klinkt, het is niet zonder doel geïmplementeerd.

Een natuurlijkere manier

Navigeren door een drukke stad kan lastig zijn. Dat is exact waarom deze functie nu bestaat. De app denkt als het ware met je mee. Zij noemen het zelf een natuurlijkere manier van navigeren omdat je herkenningspunten gebruikt om naar je bestemming te komen. Reizigers in New York ontdekten de nieuwe feature en waren direct enthousiast.

Het is geen verkapte promotie, ook heeft het niets te maken met adverteerders. De app moet op deze manier gebruiksvriendelijker zijn. Het is immers makkelijker om rechtsaf te slaan bij een Burger King, dan bij een straatnaam. Google focust zich daarom niet alleen op de belangrijke bezienswaardigheden. Zo concludeerde CNET’s Scott Stein dat het in New York werkt. Toen hij door de Bronx reed, adviseerde de navigatie-app om af te slaan bij een White Castle restaurant.

Beta versie

Het lijkt er voor nu nog op dat de nieuwste feature van Maps nog in beta is. Het uitlichten van bezienswaardigheden wordt nu getest door de techgigant. New York is de eerste proeflocatie. Geleidelijk aan zullen meerdere steden de nieuwe feature gaan uittesten. Google heeft echter nog niet aangekondigd wanneer zij de app grootschalig uitrollen.

 

 

Reageer op artikel:
Plots zegt Google Maps: “Sla rechtsaf bij de Burger King”
Sluiten