Sneller cijfers en speciale tekens typen met Gboard voor iOS

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Sinds iOS 11 heeft Apple’s toetsenbord Key Flicks. Dit laat je snel cijfers en speciale tekens te typen. Handig bij het invoeren van wachtwoorden of adressen, maar alleen beschikbaar op iPad. Google heeft zijn Gboard nu van een soortgelijke functie voorzien en die werkt op iPhone én iPad.

Je kunt op het toetsenbord van de zoekgigant nu letters vasthouden en omhoog vegen om cijfers en speciale tekens te typen. De bovenste rij toetsen, verbergt ook de cijfers die in het grijs boven de letters staan.

Cijfers en speciale tekens

Naast cijfers is het ook mogelijk om snel speciale tekens te typen, maar die zitten enigszins verborgen. Je bereikt ze door de punt (.) in te houden en naar boven te vegen. Ideaal bij het typen van wachtwoorden of e-mailadressen.

Gboard iOS

Google’s toetsenbord is een van de vele alternatieve toetsenborden voor iOS. Je hoeft er in tegenstelling tot veel andere Google-diensten niet voor in te loggen en hebt zelfs geen Google-account nodig om het te gebruiken.

Truc voor standaard iOS-toetsenbord

Zie je het installeren van een alternatief toetsenbord niet zitten? Dan is er ook op iPhone een (iets minder handige) truc om snel cijfers te typen, zonder naar het numerieke deel te schakelen. Je kunt je vinger op de 123-knop houden en zonder los te laten naar een cijfer vegen. De toetsenbordindeling wordt daarna automatisch teruggezet naar alfabetisch en je hoeft niet terug te schakelen. Op de iPad kun je nog veel meer met Key Flicks.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  TheDoctor40

  Nu nog ondersteuning voor typen in twee talen tegelijkertijdt:P

  Blijf het toch vreemd vinden dat Google dat niet inbouwt in de iOS versie… De android versie heeft dat wel en Swiftkey voor iOS ook…

 • Profielfoto
  Dakterras

  Nu Swiftkey voor iOS ook emoji en gifs kan zoeken gebruik ik Gboard niet meer. Swiftkey is véél beter in tekstvoorspelling. En hun emoji-voorspeller op basis van de inhoud van je tekst is ook verbazingwekkend goed. Gboard voelt veel meer alsof het me tegenwerkt dan dat het me helpt.

 • Profielfoto
  JLnl

  Is dat Google keyboard ook gekoppeld aan de ‘Google cloud’? Dat zou ik niet zo prettig vinden.

 • Profielfoto
  Shmoo

  +1 voor het tikken van woordjes in twee talen, zo irritant dat THE continu op je toetsenbord wanneer deze op NL staat.

  Al ben ik ben van mening dat zoiets gewoon vanuit Apple zou moeten komen en 3 jaar geleden al in iOS verwerkt had moeten zitten.

   

  @JLnl ga je moeder eens vervelen met je simpele gedachtegang.

   

   

 • Profielfoto
  Dakterras

  @Shmoo net als dat een emoji-zoekfunctie allang in iOS zelf had moeten zitten… Voor mij is Swiftkey echt wat het eigen iOS keyboard had moeten zijn.