Raymon Mens
Raymon Mens App Store 17 april 2018

Sneller cijfers en speciale tekens typen met Gboard voor iOS

Sinds iOS 11 heeft Apple’s toetsenbord Key Flicks. Dit laat je snel cijfers en speciale tekens te typen. Handig bij het invoeren van wachtwoorden of adressen, maar alleen beschikbaar op iPad. Google heeft zijn Gboard nu van een soortgelijke functie voorzien en die werkt op iPhone én iPad.

Je kunt op het toetsenbord van de zoekgigant nu letters vasthouden en omhoog vegen om cijfers en speciale tekens te typen. De bovenste rij toetsen, verbergt ook de cijfers die in het grijs boven de letters staan.

Cijfers en speciale tekens

Naast cijfers is het ook mogelijk om snel speciale tekens te typen, maar die zitten enigszins verborgen. Je bereikt ze door de punt (.) in te houden en naar boven te vegen. Ideaal bij het typen van wachtwoorden of e-mailadressen.

Google’s toetsenbord is een van de vele alternatieve toetsenborden voor iOS. Je hoeft er in tegenstelling tot veel andere Google-diensten niet voor in te loggen en hebt zelfs geen Google-account nodig om het te gebruiken.

Truc voor standaard iOS-toetsenbord

Zie je het installeren van een alternatief toetsenbord niet zitten? Dan is er ook op iPhone een (iets minder handige) truc om snel cijfers te typen, zonder naar het numerieke deel te schakelen. Je kunt je vinger op de 123-knop houden en zonder los te laten naar een cijfer vegen. De toetsenbordindeling wordt daarna automatisch teruggezet naar alfabetisch en je hoeft niet terug te schakelen. Op de iPad kun je nog veel meer met Key Flicks.

Reageer op artikel:
Sneller cijfers en speciale tekens typen met Gboard voor iOS
Sluiten