Jan de Raab
Jan de Raab Nieuws 24 april 2018

Student ontwerpt futuristische Mac: Apple Taptop

Met de huidige stand van de techniek worden computers niet alleen krachtiger, maar ook steeds dunner. Dit is niet alleen prettiger voor de gebruiker, het biedt ontwerpers ook de kans om na te denken over de vormgeving van toekomstige computers. Een computer die meer kan zal immers ook worden ingezet voor toekomstige toepassingen. Voor student industriële vormgeving c.q. ontwerper Louis berger heeft deze gedachtegang geleid tot zijn laatste creatie: de Taptop Computer.

Het concept van Louis Berger

De basis van het concept van Berger is een combinatie van een losse interface met touch-bediening, een toetsenbord en een prachtig, nagenoeg randloos scherm. De Duitse student heeft in zijn creatie de bekende werkbalk volledig losgekoppeld van het beeldscherm waardoor een mooi werkgedeelte ontstaat.

Apple taptop Apple taptop

De interface wordt in zijn beleving gebruikt voor het uitvoeren van snelle acties waarbij ook het gebruik van FaceID mogelijk is. Uiteraard zijn er altijd gebruikers die meerdere applicaties gebruiken. Om dit euvel op te lossen zou de interfacebalk zijn voorzien van de mogelijkheid om te swipen naar de volgende serie toepassingen.

Apple taptop Apple taptop

Inspiratie voor Jony Ive

Dat computers een meer centrale rol gaan spelen in ons leven is duidelijk. Steeds meer functies komen beschikbaar en ook voor automatisering in huis zal de rol van de computer alleen maar toenemen. Door de compacte vormgeving is de computer dan ook niet langer een los onderdeel van de woning, maar verovert het een vaste plek. Het zou dus zomaar kunnen dat Jonathan “Jony” Paul Ive, de Chief Design Officer in dienst van Apple, zich door dit ontwerp zal laten inspireren. Wat betreft de totale vormgeving is Berger zonder meer op de goede weg en ligt er een mooie toekomst voor hem. Check de onderstaande bron voor meer foto’s.

Apple taptop
Reageer op artikel:
Student ontwerpt futuristische Mac: Apple Taptop
Sluiten