Student ontwerpt futuristische Mac: Apple Taptop

Door: Jan de Raab - 13 reacties
Apple taptop

Met de huidige stand van de techniek worden computers niet alleen krachtiger, maar ook steeds dunner. Dit is niet alleen prettiger voor de gebruiker, het biedt ontwerpers ook de kans om na te denken over de vormgeving van toekomstige computers. Een computer die meer kan zal immers ook worden ingezet voor toekomstige toepassingen. Voor student industriële vormgeving c.q. ontwerper Louis berger heeft deze gedachtegang geleid tot zijn laatste creatie: de Taptop Computer.

Het concept van Louis Berger

De basis van het concept van Berger is een combinatie van een losse interface met touch-bediening, een toetsenbord en een prachtig, nagenoeg randloos scherm. De Duitse student heeft in zijn creatie de bekende werkbalk volledig losgekoppeld van het beeldscherm waardoor een mooi werkgedeelte ontstaat.

Apple taptop

Apple taptop

De interface wordt in zijn beleving gebruikt voor het uitvoeren van snelle acties waarbij ook het gebruik van FaceID mogelijk is. Uiteraard zijn er altijd gebruikers die meerdere applicaties gebruiken. Om dit euvel op te lossen zou de interfacebalk zijn voorzien van de mogelijkheid om te swipen naar de volgende serie toepassingen.

Apple taptop Apple taptop

Inspiratie voor Jony Ive

Dat computers een meer centrale rol gaan spelen in ons leven is duidelijk. Steeds meer functies komen beschikbaar en ook voor automatisering in huis zal de rol van de computer alleen maar toenemen. Door de compacte vormgeving is de computer dan ook niet langer een los onderdeel van de woning, maar verovert het een vaste plek. Het zou dus zomaar kunnen dat Jonathan “Jony” Paul Ive, de Chief Design Officer in dienst van Apple, zich door dit ontwerp zal laten inspireren. Wat betreft de totale vormgeving is Berger zonder meer op de goede weg en ligt er een mooie toekomst voor hem. Check de onderstaande bron voor meer foto’s.

Apple taptop

TAPTOP COMPUTER BY LOUIS BERGER

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  SvS

  Dit zou zomaar volgende generatie Mac mini kunnen zijn. Erg mooi gedaan. Ook monitor is erg mooi. Mag hoger ter bevordering van ergonomie. Gebruiksgemak? Laat ik even in het midden.

 • Profielfoto
  Jesper

  De kunst is juist zoveel mogelijk functies in 1 apparaat te stoppen. Zo’n aparte dock is leuk om te zien voor de verandering maar is in de praktijk eerder een achteruitgang dan een vooruitgang.

 • Profielfoto
  iNicky

  Ontwerpen in één ding. Nu nog een techneut zien te vinden die het ook kan máken.

 • Profielfoto
  Dick de Roos

  Leuk bedacht, maar dat touch-ding is te hoog t.o.v. het toetsenbord.

  Technisch lastig, maar ergonomisch moet het boven het toetsenbord en er tegenaan liggen (waar heb ik dat eerder gezien?).

  Verder lijkt mij het toetsenbord erg dun voor prettig typen. ?

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Spuuglelijk vind ik het en on-Apple.

 • Profielfoto
  Incolumis
 • Profielfoto
  pruus

  Waarom de bedieningstoetsen.balk niet direct in de touch-pad zetten? Met OLED, als tweede scherm….

 • Profielfoto
  Vilscon

  Incolumis op 24 april 2018 10:24
  Beetje oud nieuws?

   

  https://9to5mac.com/2017/11/17/mac-mini-redesign-concept-touch-bar-face-id/

  Ik herkende ‘m ook al van vorig jaar. Inderdaad oud nieuws, maar wonderbaarlijk wordt het toch overal opgepakt..

 • Profielfoto
  Jeffrey

  Oh die zwevende menubar ?

 • Profielfoto
  Di May

  Redelijk on-Apple’s …
  Voel er niks bij.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Een computer is een scherm en input. Niet nog een banaan ertussen.

 • Profielfoto
  Melle

  Kansloos ontwerp denk ik. Raar dat er mensen zijn die denken dat dit zou inspireren?

 • Profielfoto
  xaddict

  Dit is natuurlijk allang mogelijk in een een kleinere vormfactor. Pak een toetsenbord, stop daar alle iPad/MacBook hardware behalve het scherm in en zie het scherm als een los iets.

  Dan Kun je meteen die lelijke balk weglaten en de touch bar weer gewoon in het toetsenbord laten zien.

  Hartstikke leuk voor B&O of andere merken die grootse/groteske design maken maar Apple maakt over het algemeen juist computers die NIET meer opvallen tegenwoordig. En dat is een goed ding. Less is more toch?!