Drag and drop bestanden in de iOS 11 versie van Dropbox

Dropbox bracht dinsdag 17 april een update uit voor de iOS app. De nieuwste versie is geoptimaliseerd voor iOS 11 en brnegt de nodige verbeteringen met zich mee, waaronder een drag and drop functie en herziene interface.

Versie 92.2 van Dropbox is te vinden in de App Store.

Slepen

Het managen van bestanden binnen de Dropbox app was voorheen best een gedoe. Met versie 92.2 tracht de cloud opslag service daar verbetering in te maken. De update is echter enkel voor iPads die iOS 11 ondersteunen. Na het installeren van de nieuwe versie, houd je simpelweg een vinger op een bestand en drag and drop je hem naar een andere map. Zo heb je nu vrije toegang om bestanden naar alle mappen en apps op de iPad te slepen.

Dropbox iOS 11 update iPad

De update voor iOS 11 is bedoeld om de app gebruiksvriendelijker te maken. De drag and drop feature maakt gebruik van de multi-touch techniek. Op deze manier kun je makkelijk en snel verschillende mappen en bestanden herordenen.

Verbeterde UI

Dropbox is nu ook eindelijk beschikbaar als full-screen app. Versie 92.2 geeft Dropbox een complete facelift. Zo merk je direct dat de drag and drop functie afgeleid is van de iPads eigen file management. Ongetwijfeld verhoogt dit de productiviteit voor de gebruikers. Dankzij een handig, uitklapbaar menu aan de linkerkant kun je nu snel al jouw bestanden inzien.

Daarbovenop heeft versie 92.2 een verbeterde beveiliging, iets dat hedendaags geen overbodige luxe is. Alle bestanden die gedeeld zijn met collega’s sturen een push notificatie naar de auteur. Die verleent dan de toegang. Zo voorkom je dat ongewenste gebruikers in je bestanden gaan neuzen.

Reageer op artikel:
Drag and drop bestanden in de iOS 11 versie van Dropbox
Sluiten