Apple verkrijgt rechten voor documentaire over Ed Sheeran

Door: Jan de Raab - 0 reacties

Apple blijft gestaag voortbouwen aan de uitbreiding van de eigen contentcollectie. De website ‘Deadline’ weet te melden dat Apple de exclusieve rechten heeft verkregen voor een nieuwe documentaire genaamd “Songwriter” waarin het leven en de carrière van singer-songwriter Ed Sheeran centraal staan.

Deadline weet te melden dat Apple een bedrag van enkele miljoenen dollars heeft betaald voor de wereldwijde rechten op de documentaire. Het bedrijf zou een release plannen, zowel op het eigen platform alsmede in bioscopen. De documentaire toont de ontwikkeling van de carrière van Sheeran en zijn creatieve proces, waarbij hij zijn eigen hitsongs en de songs die hij voor anderen vervaardigde centraal staan. De documentaire “Songwriter” werd geproduceerd door Kimmie Kim en de uitvoerende producenten zijn Stuart Camp en Stefan Demetriou.

Debuut

De film ging recentelijk in première in Berlijn en maakte onlangs zijn Noord-Amerikaanse debuut op het Tribeca Film Festival. De documentaire wordt geregisseerd door Murray Cummings die ,toevallig of niet, de neef van Sheeran is. Vermoedelijk zal Apple de Ed Sheeran-documentaire beschikbaar stellen via Apple Music. Overigens is dit niet de eerste keer dat het bedrijf de rechten op een dergelijke film vergaart, eerder werden al de rechten verkregen op documentaires over Taylor Swift, Sam Smith en anderen.

Apple nabs world rights to Ed Sheeran documentary ‘Songwriter’

Reacties

0 reacties