Rajno van Wilgenburg
Rajno van Wilgenburg Nieuws 23 april 2018

Laatste Apple Watch pop-up store ter wereld sluit

In 2015 openden drie Apple Watch pop-up stores hun deuren. De Apple Watch is uiteraard meer dan een smartwatch, zo wordt hij nog steeds verkocht als een fashion-item. Daarom vond je deze pop-ups ook in grote modesteden zoals Parijs, Londen en Tokio. De winkels in Parijs en Londen zijn al een tijdje geleden gesloten en Tokio gaat daar snel achteraan.

Volgende maand moet ook de pop-up store in Tokiose wijk Shinjuku eraan geloven. De winkels in Londen en Parijs sloten in het eerste kwartaal van 2017 hun deuren al, maar de vestiging in Tokio bleef langer open dan verwacht. De store in het luxe warenhuis van Shinjuku gaat definitief sluiten en was daarmee de laatst overgebleven Apple Watch winkel ter wereld.

Pop-up store sluit, Retail store opent

De pop-up store gaat plaatsmaken voor een reguliere Apple store. Met de komst van de Retail store vervalt het nut van de Apple Watch store.  De pop-up is volledig gewijd aan de wearable en bijbehorende accessoires. De Retail store nam het assortiment, die voorheen in Shinjuku’s Isetan department store te vinden was, grotendeels over. Het zou vreemd zijn om de pop-up store te behouden als er een nieuwe Apple retailer zou komen. Bovendien zijn pop-up winkels, zoals de naam al verklapt, tijdelijke winkels die na een enige tijd weer verdwijnen.

Apple Watch pop-up store
Klik/tap voor groter.

Hiermee sluit Apple wel een belangrijk hoofdstuk. De winkels in Londen, Parijs en Tokio openden hun deuren enige tijd na de release van de Apple Watch in 2015. Tokio is de allerlaatste locatie ter wereld waar je nog een toegewijde Apple Watch winkel vindt. Mocht jij spoedig nog een tripje naar de Japanse hoofdstad in het verschiet hebben? Dan kun je tot 13 mei nog terecht bij de locatie in Shinjuku’s Isetan warenhuis. Het is de enige winkel ter wereld die originele Watch Edition gemaakt van 18-karaats goud verkoopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Laatste Apple Watch pop-up store ter wereld sluit
Sluiten