Eerste bèta iOS 11.4 brengt AirPlay 2 en iMessage in iCloud

3 reacties

Enkele dagen na de release van iOS 11.3 heeft Apple de eerste bètaversie van iOS 11.4 uitgebracht. De beta is alleen voor ontwikkelaars, maar brengt een aantal langverwachte functies naar iOS.

Zo is AirPlay 2 weer aanwezig in de eerste beta van iOS 11.4. Ook iMessage in iCloud laat zich weer zien. Dit is overigens geen garantie dat deze functies ook in de definitieve versie van iOS 11.4 zitten. Ze zaten ook in eerdere betaversies van iOS 11.3, maar verdwenen met de definitieve release.

AirPlay 2 in iOS 11.4 beta 1

Er zijn nog geen speakers die AirPlay 2 ondersteunen op de markt, maar wij konden het testen met iOS 11.4 beta 1 en tvOS 11.4 beta 1. Het streamen van muziek naar twee Apple TV’s werkt, maar het geluid loopt alles behalve synchroon. De stream laat zich ook moeilijk starten. Het is duidelijk dat AirPlay 2 nog lang niet klaar was voor een release samen met iOS 11.0 in september, laat staan iOS 11.3. Maar het begint ergens op te lijken.

AirPlay 2 iOS 11.4
AirPlay 2 in actie op iOS 11.4 beta 1 – Klik/tap voor groter.

Zoals je in onze AirPlay 2 FAQ kunt lezen, biedt AirPlay 2 vele vernieuwingen, waaronder multiroom audio. Bij het instellen van een apparaat dat de nieuwe AirPlay-standaard ondersteunt, krijg je dan ook de vraag in welke kamer het zich bevindt. Bij het kiezen van een AirPlay-speaker in een muziek-app kun je vervolgens meerdere kamers aanvinken.

Apple TV tvOS 11.4 beta 1 airplay
Configuratie AirPlay 2 in tvOS 11.4 beta 1 – Klik/tap voor groter.

iMessage in iCloud is terug

Nog zo’n vertraagde functie. iMessage in iCloud zou samen met iOS 11 in september gelanceerd worden, maar Apple stelde het last-minute uit. In de eerste beta van iOS 11.4 is de functie die ervoor zorgt ervoor dat de Berichten-app op al je Apple-apparaten perfect gesynchroniseerd wordt terug.

Het huidige iMessage is een beetje een pain in the butt. Berichten die je op je iPhone verwijderd worden bijvoorbeeld niet op je Mac weggegooid. Ook als je Mac een tijdje uit heeft gestaan, moeten alle berichten apart afgeleverd worden. Door synchronisatie in iCloud zijn al die ongemakken verleden tijd. Met de iCloud-synchronisatie voor de Berichten-app ontstaat als het ware één database met al je berichten.

berichten in iCloud iOS 11.4 beta 1
Klik/tap voor groter.

En verder…

Verder brengt iOS 11.4 een nieuw framework genaamd ClassKit. Dit kan door docenten gebruikt worden om opdrachten aan leerlingen toe te kennen en deze makkelijk na te kijken met de Schoolwerk-app. Die wordt samen met iOS 11.4 uitgebracht.

iOS 11.4 komt waarschijnlijk eind mei of begin juni uit.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  wensink

  Wat lees ik net op NOS? Gaat Apple zelf chips in hun Mac’s zetten vanaf 2020? (Aldus Bloomberg)

 • Profielfoto
  Raymon

  Als kleine partij die zichzelf moet bedruipen, hebben we in tegenstelling tot de NOS niet de luxe om in de avond van tweede paasdag iemand aan het werkt te hebben. Ik neem het morgenochtend als eerste mee.

 • Profielfoto
  wensink

  Begrijpelijk, was ook niet als sneer bedoeld.. NOS had er verder ook niet zoveel over te vertellen..
  Maar het wordt nu wel een serieus verhaal:-)
  Ik ben benieuwd naar de batterijtijden van die MacBooks.